925 2

Не всички деца в приемни семейства са в списъка за осиновяване

Причината е липсата на отказ на биологичните родители от децата им, посочи Деница Сачева

Не всички деца в приемни семейства са в списъка за осиновяване
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„Не всички деца, които са в приемни семейства, са в списъка за осиновяване". Това призна по Нова телевизия заместник-социалният министър Деница Сачева.

Като основна причина за това, тя посочи, че много биологични родители не се отказват официално от децата си.

"Точно това искаме да променим в Семейния кодекс. Според промените вече няма да има възможност родителят да не обръща внимание на детето и да не се грижи за него, и просто да се появи на 6-ия месец", уточни Сачева.

По думите й главните причини да се изостави едно дете са предразсъдъците и бедността.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Леля Пенка
  Отговор
  1 10:06  09.09.16
  Хич не ви и трябва осиновено дете!Един ден пораства лошия му ген избива и все едно не сте го възпитавали 20 години.Знаете какви родители си изоставят децата та направете си сметка какво , ще излезе от него.

  Коментиран от #2

 • Майка
  Отговор
  2 13:08  29.03.19

  До коментар #1 от "Леля Пенка":

  Генът не винаги е водещ...Всичко е до личност, избор и живот. Хората изоставяме и биваме изоставени през целият си живот. Едно дете няма думата дали и какво да стане с него. А и понякога да си оставиш детето, не означава, че си безотговорен, а че се надяваш то да има по-добър живот, такъв който ти за момента не можеш да му дадеш. Не може да се заклеймяват всички от един пример. Всеки има право на избор и всеки е преминавал през промяна, а друг е въпроса дали е получил достатъчно разбиране или само е бил критикуван . Генът си е ген ...личността си е личност, изборът си е избор. Няма съвършени хора, нито пълни светци, но няма и пълни грешници.

Напиши коментар:


Публикувай