Last news in Fakti

9 Септември, 2016 15:58 3 411 5

Цветан Василев: След 2009 г. в България има мафия на власт

  • цветан василев-
  • ктб-
  • фалит-
  • банка
Цветан Василев: След 2009 г. в България има мафия на власт - 1

След 2009 г. в България има мафия на власт, която се опитва да печели от всичко. Това казва в интервю за сайта ktbfiles.com бившият банкер и собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев.

"Аз бях разочарован от Борисов, а след това от БСП и ДПС, и си казах, че е по-добре да има нещо, което да подкрепя националния бизнес. Беше ми омръзнало от непрестанния рекет на политиците. В този краен етап – края на 2013-2014 г., съм направил най-големите си грешки. Включително и с Бареков. И не толкова, че съм го подпомогнал финансово, а заради ангажирането ми с него", признава Цветан Василев.

Той избрал бившия ТВ водещ, като наел американска консултантска компания, която навремето е работила и за Клинтън и е посочила, че няма по-добър от Бареков за лидер на нов политически проект. "Очевидно и те грешат", е днешната оценка на бившия шеф на КТБ.

Грешки не прави този, който не взема решения, признава Цветан Василев.

Той посочва, че след септември-октомври 2013 г. е разбрал, че трябва да намери начин да скъса с Делян Пеевски. Затова се съгласих да се махна без всякакви претенции от „Булгартабак“, за да нямам разправии с него. Исках да намерим решение. За голямо съжаление не оцених мащаба на заговора и участието на всички държавни институции в него на страната на Пеевски, посочва бившият шеф на КТБ.

Тия хора нямат интерес към компаниите, те имат интерес към парите. Те са брокери – две групи брокери. Те са заинтересовани просто да прехвърлят на безценица на някой, който има интерес и ще им плати. Ами такъв е случаят с „Дунарит“. Пеевски няма интерес да бъде индустриалец в „Дунарит“. Там интересът е на Петър Манджуков, а Пеевски играе брокер, за да може да осигури „Дунарит“ на ниската цена, която Манджуков е предложил. Говори се за 20 или 25 млн. евро, от които обаче нищожна част да отиде в КТБ, а останалото при Пеевски.

Въобще аз се чудя дали Борисов управлява държавата, или Пеевски. Или и двамата. Но Борисов с нищо не е показал, че се е разграничил. Напротив, той показва само зависимости, заключва Цветан Василев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиш

    0 0 Отговор
    Напълно си прав, Цветане! Ние угнетените поробени от мафията им българи или народа на България усещаме това от десетилетия. Мафията е отпреди 2009 година, но оттогава и насам се усеща централизиране на мафията срастването и в едно с държавните институции. Дотогава беше повечко по кланове, аа сега се е превърнала в истински държавночастен олигархически октопод. Даже парламент си има, да не броим министерства.... И докато някой не ги избие до корен, и децата им и унуците им на тия, да изчисти поне малко системата от бандюги, нищо добро не ни чака, въпреки лъжеца фукльо Б.Б.. Била намаляла безработицата? Как? Като плащат с държавни и европари на работодатели за да наемат работници? А не дават на мераклиите за новостартиращ бизнес сами да правят нещо? Така го правят, Цветане! за съжаление никой не ни спасява от тия! Съжалявам, че се родих в тази отвратителна измвекярска мафиотска държава - носеща името на едни горди,с праведливи, човечни и почтенни хора от древността, дали началото на много неща в света - БОЛГАРИ. За съжаление тия днешни чакали на власт и зад кадър о.раха буквално имиджа на това име. Затова си напълно прав. Случаят с КТБ и мафиотското поведение на Искров, Бисер Лазапов, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и още много такива личности по властта показаха пред света връзкарската мафиотска свързаност на всякакви лица и по всякакви институции. А това е червей, който ни яде и погубва отдавна - Мафия. Затова и си гледай живота и не се връщай в тая кочина, д
  • 2 обезянко

    0 0 Отговор
    Ела си вкъщи, цецко. Знаем че си невинен поне по половината от обвинвненията срещу теб.
  • 3 Петър Кимонов

    0 0 Отговор
    И тоя сега какво реве? Беше не просто част, а създател и кредитор на цялата мафиотска структура.
  • 4 Мартин

    0 0 Отговор
    След 2009 г. в България имало мафия на власт? А преди 2009 г. - какво имахме, народни будители ли на власт? А Цветан Василев - Фараона защо пропуска да спомене, че и той самия беше част от тази мафия? В един момент се били обърнали срещу него и сега плач до небесата! Като е толкова невинен, да се върне в страната и да докаже своята невинност! Плаши с дела, които уж бил завел в Страсбург - ами хайде да видим дали въобще има такива дела и дали ще спечели и едно от тях? Когато ги изгуби, какво ще претендира? Че европейската мафия се е обърнала срещу него ли? Мустакат престъпник!
  • 5 Иван

    0 0 Отговор
    Цветан Василев е част от мафията в България и не е редно да се изкарва ангел и мъченик!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове