2 709 5

Цветан Василев: След 2009 г. в България има мафия на власт

Цветан Василев: След 2009 г. в България има мафия на власт
Венцислав Михайлов

След 2009 г. в България има мафия на власт, която се опитва да печели от всичко. Това казва в интервю за сайта ktbfiles.com бившият банкер и собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев.

"Аз бях разочарован от Борисов, а след това от БСП и ДПС, и си казах, че е по-добре да има нещо, което да подкрепя националния бизнес. Беше ми омръзнало от непрестанния рекет на политиците. В този краен етап – края на 2013-2014 г., съм направил най-големите си грешки. Включително и с Бареков. И не толкова, че съм го подпомогнал финансово, а заради ангажирането ми с него", признава Цветан Василев.

Той избрал бившия ТВ водещ, като наел американска консултантска компания, която навремето е работила и за Клинтън и е посочила, че няма по-добър от Бареков за лидер на нов политически проект. "Очевидно и те грешат", е днешната оценка на бившия шеф на КТБ.

Грешки не прави този, който не взема решения, признава Цветан Василев.

Той посочва, че след септември-октомври 2013 г. е разбрал, че трябва да намери начин да скъса с Делян Пеевски. Затова се съгласих да се махна без всякакви претенции от „Булгартабак“, за да нямам разправии с него. Исках да намерим решение. За голямо съжаление не оцених мащаба на заговора и участието на всички държавни институции в него на страната на Пеевски, посочва бившият шеф на КТБ.

Тия хора нямат интерес към компаниите, те имат интерес към парите. Те са брокери – две групи брокери. Те са заинтересовани просто да прехвърлят на безценица на някой, който има интерес и ще им плати. Ами такъв е случаят с „Дунарит“. Пеевски няма интерес да бъде индустриалец в „Дунарит“. Там интересът е на Петър Манджуков, а Пеевски играе брокер, за да може да осигури „Дунарит“ на ниската цена, която Манджуков е предложил. Говори се за 20 или 25 млн. евро, от които обаче нищожна част да отиде в КТБ, а останалото при Пеевски.

Въобще аз се чудя дали Борисов управлява държавата, или Пеевски. Или и двамата. Но Борисов с нищо не е показал, че се е разграничил. Напротив, той показва само зависимости, заключва Цветан Василев.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • капиш
  Отговор
  1 16:50  09.09.16
  Напълно си прав, Цветане! Ние угнетените поробени от мафията им българи или народа на България усещаме това от десетилетия. Мафията е отпреди 2009 година, но оттогава и насам се усеща централизиране на мафията срастването и в едно с държавните институции. Дотогава беше повечко по кланове, аа сега се е превърнала в истински държавночастен олигархически октопод. Даже парламент си има, да не броим министерства.... И докато някой не ги избие до корен, и децата им и унуците им на тия, да изчисти поне малко системата от бандюги, нищо добро не ни чака, въпреки лъжеца фукльо Б.Б.. Била намаляла безработицата? Как? Като плащат с държавни и европари на работодатели за да наемат работници? А не дават на мераклиите за новостартиращ бизнес сами да правят нещо? Така го правят, Цветане! за съжаление никой не ни спасява от тия! Съжалявам, че се родих в тази отвратителна измвекярска мафиотска държава - носеща името на едни горди,с праведливи, човечни и почтенни хора от древността, дали началото на много неща в света - БОЛГАРИ. За съжаление тия днешни чакали на власт и зад кадър о.раха буквално имиджа на това име. Затова си напълно прав. Случаят с КТБ и мафиотското поведение на Искров, Бисер Лазапов, Бойко Борисов, Сотир Цацаров и още много такива личности по властта показаха пред света връзкарската мафиотска свързаност на всякакви лица и по всякакви институции. А това е червей, който ни яде и погубва отдавна - Мафия. Затова и си гледай живота и не се връщай в тая кочина, д
 • обезянко
  Отговор
  2 17:08  09.09.16
  Ела си вкъщи, цецко. Знаем че си невинен поне по половината от обвинвненията срещу теб.
 • Петър Кимонов
  Отговор
  3 17:50  09.09.16
  И тоя сега какво реве? Беше не просто част, а създател и кредитор на цялата мафиотска структура.
 • Мартин
  Отговор
  4 20:42  09.09.16
  След 2009 г. в България имало мафия на власт? А преди 2009 г. - какво имахме, народни будители ли на власт? А Цветан Василев - Фараона защо пропуска да спомене, че и той самия беше част от тази мафия? В един момент се били обърнали срещу него и сега плач до небесата! Като е толкова невинен, да се върне в страната и да докаже своята невинност! Плаши с дела, които уж бил завел в Страсбург - ами хайде да видим дали въобще има такива дела и дали ще спечели и едно от тях? Когато ги изгуби, какво ще претендира? Че европейската мафия се е обърнала срещу него ли? Мустакат престъпник!
 • Иван
  Отговор
  5 23:50  09.09.16
  Цветан Василев е част от мафията в България и не е редно да се изкарва ангел и мъченик!

Напиши коментар:


Публикувай