1 111 4

Йотова е вице на ген. Радев

Анжелина Димитрова

Евродепутатката Илияна Йотова е кандидатът на БСП за вице на ген. Румен Радев, реши Националният съвет на партията.

Ген. Радев, и ръководството на БСП са заявили ясната си подкрепа за Йотова.

Още трима са имали номинации за вицепрезидент, но са си направили отводи. Това са Янаки Стоилов, Дора Янкова и Таско Ерменков.

Време е да покажем, че БСП може да даде на държавата друг път на развитие и на българите различен от сегашния им живот. ГЕРБ е статуквото. Време е за промяна - не на думи, а в действие. И не сами, а заедно с онези над 40 организации на студенти, земеделци, малък бизнес, патриоти, интелектуалци, малък и среден бизнес с които се срещнахме и чиято подкрепа получихме в последните месеци, заяви Корнелия Нинова.

Ето какво каза още Нинова:

„Възможна ли е алтернатива и къде я виждаме ние? Да, възможна е и тя е:

ГЕРБ ликвидират малкото останала държавна собственост. При това я крадат. Достатъчно е да спомена само случая с продажбата на имота в София от последните дни. Но той не е единственият. Ние искаме и можем да запазим държавната и общинската собственост и да я развием на съвременен пазарен принцип. Нашето предложение за закон е вече в НС. Правителството на Борисов, реформаторите, подкрепено от Патриотичния фронт продават настоящето ни, но продадоха и бъдещето ни. 16 млрд. лв. заем е продажба на нашето бъдеще. Защото е лесно да се правиш на строител на заем от децата ни. Те ще връщат тези пари, с които днес един правителството помпа самочувствието си и трупа предизборни дивиденти. Така всеки може. Майсторлъкът е да направиш икономика.

ГЕРБ приключиха малкия и среден бизнес, който е гръбнака на тази икономика. Осем фирми са получили обществени поръчки за над 4 млрд. лв. Другите са на колене. Ние заставаме зад тези други. Искаме българско производство и неговата защита от големите и от чуждите монополи. Нашите закони за арендата, за храните, за банката за развитие са в парламента.

ГЕРБ отричат социалната държава. Ние я отстояваме. Нашите закони за държавна подкрепа на деца с увреждания, млади семейства, работници, военноинвалиди и пенсионери са на банките на депутатите. В тази беднотия Бойко Борисов цинично обяви, че българите са забогатели и тръгнали на почивки в Гърция. А те просто избягаха там, където е по-евтино, по-сигурно, по-чисто и уредено. Голямото предизвикателство е не да ги сочиш с пръст за богаташи, а да си подредиш държавата така, че да ги задържиш тук.

ГЕРБ и техният президент Плевнелиев унизиха достойнството на народа си с послушна към началници външна политика. Ние искаме суверенна държава и защита на националния интерес. А за нас той е: България член на ЕС, но с позиции, с характер да казва не на решения, които са против българските интереси; падане на санкциите срещу Русия и защита на националните граници. Кое от това имаме днес? Нито едно. Нашите предложения за позиции на България по тези въпроси многократно бяха отхвърляни от управляващите.

ГЕРБ и реформаторското мнозинство реформираха образованието до степен да извадят от учебниците Иван Вазов. При острата нужда от средни кадри за производство, прехвърлиха професионалните гимназии на общините без средства за тяхната издръжка и на практика ги закриха. Борисов казва: „като не им харесва на опозицията, да кажат как да стане, ама те не знаят“. Стига с тази демегогия, господин премиер. Имате всичките ни предложения и за образование, и за сбърканата ви здравна реформа. Нищо от това не бе чуто от вас. Но хората го чуват. Над 60 процента от българите не харесват сегашния си живот. Ние им даваме алтернатива. И първата стъпка към промяната са президентските избори, след които да има и предсрочни парламентарни.

Чухме упреци, че нямаме кадри и крием кандидатурата на ген. Радев зад инициативен комитет. Ето ни, ние сме тук, ние номинирахме ген. Радев и днес, събрани от цялата страна, заставаме зад него. Чухме,че трябва всяка партия да носи политическата отговорност за номинациите си. Май за пръв път съм съгласна с г-н Борисов. И имам въпрос към него: Г-н Премиер, коя политическа партия носи политическа отговорност за президента Плевнелиев? Кога ще дадете своята оценка за мандата на ГЕРБ в президентската институция, за хибридните войни, за липсата на вето върху закони, които Конституционният съд обяви за противоконституционни, за тежкия лобизъм в полза на олигарси, за флотилията в Черно море? Ако мандатът ви е успешен, излезте и го кажете, но рискувате много. Ако е провал, поемете отговорността.

ГЕРБ искат състезание, но нямат състезател. Ние предлагаме на хората силна двойка, която да върне достойнството на нацията, да върне държавността, да върне уважението към Конституцията, да възстанови разделинието на властите, да даде смисъл на социалната държава, да гарантира сигурността на държавата и на хората и да бъде алтернатива на статуквото. България иска промяна и ние я предлагаме: ген. Румен Радев и Илияна Йотова.“

България


Още по темата

 • Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак

  Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак

  „Ген. Румен Радев е новак, той може да говори каквото си иска. Ако не може да разбере в каква ситуация са го вкарали, не съм аз човекът, който ...
  11.09.2016
  1 245
  4
 • Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

  Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

  „Мога да ви гарантирам, че ще бъда президент, който може да казва не. Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно ...
  10.09.2016
  1 171
  5
 • Всички "обичат" Радев

  Всички "обичат" Радев

  За има-няма месец след обявяването на кандидатурата му за президентските избори ген.Румен Радев получи повече хули, отколкото цялото ни военно ...
  11.09.2016
  3 685
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:50  10.09.16
  Какъвто е кандидат президента, такова е и вицето!
 • Пеуник
  Отговор
  2 14:00  10.09.16
  Точно казано.
 • АЗ САМ
  Отговор
  3 14:13  10.09.16
  Evrodeputata A.Kova4ev e kand. na GERB-dr.niamat 6ans.
 • стоян георгиев
  Отговор
  4 15:56  10.09.16
  еи как се намериха :)!могат и да се оженят ако не се окажат брат и сестра.тва са хората .те ще отстояват българския интерес на червения площад догодина ,точно до ким чен ир ,дано ги изберат.

Напиши коментар:


Публикувай