1 215 5

Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

Йотова бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана

Радев: Ще бъда президент, който може да казва не
Снимка: БСП
Анжелина Димитрова

„Мога да ви гарантирам, че ще бъда президент, който може да казва не. Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно посегателство. Ще работя за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е такъв. Няма да подведа доверието ви. Поемам отговорността да бъда вашият боец в тази трудна борба“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от левицата, ген. Румен Радев по време на Националното съвещание на БСП, проведено в НДК. Той бе категоричен, че кандидат-президентската битка ще бъде изключително трудна. „Затова, както аз, така и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще разчитаме на вас, на структурите по места“, обърна се той към събралите се.

„Моята кандидатурата е ясен знак, че в България има една партия, която се развива и която поема и може да носи отговорност. Това е сигнал към всички български граждани. Не само към симпатизантите и членовете на БСП. Сигнал е, че всички хора, които искат промяна в статуквото, както и да се пробие политическият модел, трябва най-сетне да се обединят. Трябва да се работи с всички хора, които искат промяна, ново бъдеще за България, независимо от техните политически убеждения“, категоричен бе ген. Радев.

„В моята работа ми се е налагало да бъда стратег, да бъда дипломат, да формулирам и отстоявам, както и да налагам позицията на България на различни международни форуми. Налагало ми се е да бъда и мениджър и най-вече ми се е налагало да бъда лидер и да водя по силата на убеждението и личния пример“, обясни кандидатът за президент, издигнат от БСП. Той бе категоричен, че сега имаме криза на ценностите и криза в управлението. „И аз като всеки търся причините и отговорите. Причините са много, като първата е, че липсва ясна и дългосрочна визия за страната. Няма обективен и безпристрастен анализ“, обясни той.

Ген. Радев бе категоричен, че предстоящите избори ще доведат до пробив в статуквото, а то ще доведе до пробив във всички сектори. „Цели се обезличаване на президентската институция и на президента, за да бъде той зависим. Ние обаче ще бъдем коректив на случващото се“, каза още той.

„Благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам“, заяви кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя се обърна към ген. Радев с думите „Няма как да не почувствате как трепти едно доверие към вас и да знаете цената на всеки един глас който е застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и почти в цяла Европа".  

Йотова подчерта, че България е без перспектива, в мизерия и бедност. „Можем ли да направим така, че страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни?“, попита тя и подчерта, че президентът има важна роля, за да се промени това. Йотова добави, че в последните пет години един президент, който не е бил избран, а назначен за такъв, е обезсмислил институцията. Тя припомни, че  е била свидетел на поведението на Плевнелиев и извън страната, където е карал сънародниците ни само да се срамуват. „Обещавам ви, че когато спечелим изборите няма да се срамувате от нас“, категорична бе тя. Йотова допълни, че държавата ни не само е била унижавана, но и са били изпуснати много ползи. Тя обърна внимание и на поведението на Плевнелиев да се огъва пред големите държави. Същевременно, по думите й, много по-малки държави отстояват своите решения твърдо.

Йотова бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана, да допуска да има началници. „Важно е не само да знаеш националния интерес, но и да имаш силата, волята, смелостта и амбицията да го защитаваш. С избраната днес двойка за президентските избори ние заставаме пред вас като хора, които могат да го направят“, заяви тя. Йотова подчерта, че основа на кампанията на левицата ще бъдат предложенията за изваждането на страната ни от тинята, в която е попаднала.

„Ще се обърнем към всеки български гражданин и кампанията ни ще бъде от най-малкото село, до града, до големия областен център“, обясни тя. По думите и след 2016 г. държавата ни е на кръстопът и трябва да се вземат решения, от които ще зависи животът ни като европейски граждани. „Затова е важно, кой ще заеме президентския пост“.  Тя подчерта, че трябва да сме не държава, която понася чужди политики, а държава която прави европейски политики. „И във вътрешната и във външната си политика ще градим дружба и мостове. Ние сме носители на доброто“, заключи Илияна Йотова.

България

Още по темата

 • Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак

  Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак

  „Ген. Румен Радев е новак, той може да говори каквото си иска. Ако не може да разбере в каква ситуация са го вкарали, не съм аз човекът, който ...
  11.09.2016
  1 256
  4
 • Всички "обичат" Радев

  Всички "обичат" Радев

  За има-няма месец след обявяването на кандидатурата му за президентските избори ген.Румен Радев получи повече хули, отколкото цялото ни военно ...
  11.09.2016
  3 738
  6
 • Йотова е вице на ген. Радев

  Йотова е вице на ген. Радев

  Евродепутатката Илияна Йотова е кандидатът на БСП за вице на ген. Румен Радев, реши Националният съвет на партията. Ген. Радев, и ръководството на ...
  10.09.2016
  1 143
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сульо
  Отговор
  1 16:34  10.09.16
  дори всички цигани да бъдат мобилизирани да гласуват, пак няма да стане президент

  Коментиран от #2

 • 666
  Отговор
  2 16:58  10.09.16

  До коментар #1 от "Сульо":

  Сульо, първо се огледай кой купува циганските гласове и после се изказвай.
 • ВайВай
  Отговор
  3 18:34  10.09.16
  Колкото и пилот беше... със 20 летателни часа на година...
 • Азимут
  Отговор
  4 18:37  10.09.16
  Правилният човек в грешната партия.

  Коментиран от #5

 • onq s konq
  Отговор
  5 22:47  10.09.16

  До коментар #4 от "Азимут":

  Че то нема такова животно!

Напиши коментар:


Публикувай