1 220 1

Вадят с полиция 30 котки от апартамент

Анжелина Димитрова

30 котки и 3 кучета ще бъдат изведени насила от имот в центъра на Пловдив от частен съдебен изпълнител и полиция, пише "Марица".

Кучетата ще бъдат пратени в зооветеринарния комплекс, където ще бъдат кастрирани и обезпаразитени. Те могат да останат известно време там, докато не бъдат осиновени. Съдбата на котките обаче все още не е известна. Проблемът е, че общинският комплекс няма лиценз за настаняване на четириногите. Безпризорните животни, които се ловят по улиците на Пловдив, минават през ветеринар, след което ги връщат в района, откъдето са уловени. В случая обаче тази практика е неприложима.  

Изпълнителният лист за безпрецедентната акция е издаден от Районния съд по дело, стигнало до ВКС. То е заведено от Нели Иванова и Добрин Иванов, които обитават втория етаж на къщата в центъра, срещу съседките от първия етаж. Двете жени държат в жилището си 30 котки и 3 кучета, които денонощно мяукат, джафкат, разнасят смрад, а за да не избягат, стопанките са оградили с метални мрежи прозорците. Комшиите се съмняват, че животните са тормозени и между тях има болни. Магистратите са се произнесли, че стопаните трябва да преустановят отглеждането на кучетата, а в дома да остане само 1 котка.

"Проблемът е как да определим коя от 30-те котки да изберем и как да изпълним решенията по делото, без да стресираме животните", казва ЧСИ Мариана Обретенова. Тя е ангажирала трима експерти - зооинженер, ветеринарен лекар и специалист от Зооветеринарния комплекс, да присъстват на изпълнението, което определя като рисково. "Имали сме всякакви случаи, изнасяли сме на носилка болни хора и сме ги пращали с линейка в болница, но за първи път в практиката се случва да изнасяме животни", коментира Обретенова.

Изпълнението е насрочено за 20 септември. От екипа на ЧСИ Обретенова призовават хора с добри сърца да осиновят животните, които задължително ще минат през медицински преглед в Зооветеринарния комплекс.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Public Enemy
    Отговор
    1 14:43  11.09.16
    Марияна Обретенова изнесе съдбите на половината град сега се прави на загрижена за разни котенца и кученца.Това с ангажирането на 3-ма експерти е нищо друго освен солиден разход който ще добави за сметка на някого към хонорара си.

Напиши коментар:


Публикувай