925 2

РБ с декларация във връзка с оставката на Веселин Пенев

РБ с декларация във връзка с оставката на Веселин Пенев
Анжелина Димитрова

Партиите от Реформаторския блок, които подкрепят правителството, излязоха с декларация във връзка с оставката на областния управител на София Веселин Пенев по повод сделката с "Царските конюшни".

В декларацията те определят оставката като морален жест от негова страна. Според тях приемането й би трябвало да стане единствено след приключване на проверката на прокуратурата.

Ето какво още се казва в декларацията:

"1. Върховенството на закона и презумпцията за невинност са основните принципи в една правова държава, каквато вярваме, че е България. Припомняме, че основният принцип и на политическата декларация между РБ и ГЕРБ, и в програмата на правителството за съвместно управление е „запазването на върховенството на закона и утвърждаване на институции, работещи ефективно и прозрачно в интерес на гражданите“

2. Следвайки тези основополагащи принципи смятаме, че  оставката на областния управител на София е морален жест от негова страна, но приемането й би трябвало да стане единствено след приключване на проверката на прокуратурата.

3. В тази връзка, не приемаме назначаването на нов титуляр, докато не станат ясни резултатите от проверката на прокуратурата и ако тя потвърди невинността на г-н Пенев, ще настояваме той да бъде възстановен на поста си.

4. Няма да допуснем да бъдем превърнати в пушечно месо в предизборната кампания на БСП, която очевидно се опитва да прикрие собственото си политическо безсилие, прилагайки принципа „Разделяй и владей!“ в управляващата коалиция.

5. Настояваме за незабавно обсъждане и приемане на антикорупционния закон на второ четене в Народното събрание, което ще гарантира бързо и ефективно справяне с корупцията на всички нива."

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Мислещ
  Отговор
  1 18:37  10.09.16
  Сделката може да е законна, но дали е правилно да се продават държавни имоти за без пари? Аз съм твърд противник на БСП (БКП), и гласувах за РБ на миналите избори. Жалко че защитават човек, който явно е ощетил държавата по законен или незаконен начин. Ако е законно да се продава държавна земя на 20 пъти по-ниска пазарна цена, значи има проблем в самите закони.
 • гост
  Отговор
  2 23:24  10.09.16
  Абе на всички е ясно че тая продажба е долна далавера, а областният е просто най-разпознаваемото лице в нея. Да не мислите, че той може сам да вземе това решение без нареждане или позволение "от горе". Ясно е, че освен него са замесени и други важни хора, а въпросната проверка в крайна сметка ще покаже че всичко е по закон и виновни няма, както винаги. А тия приказки за правовата държава и върховенството на закона в БГ са просто дъвка за наивниците(ако изобщо вече има останали такива). Щели да приемат антикорупционния закон, който да бъдел гаранция срещу корупцията.......дрън дрън, единствената гаранция е, че ще продължат да си лапат както и досега.

Напиши коментар:


Публикувай