1 252 4

Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак

Преди дни тя официално влезе в битката за „Дондуков 2”, като предложението й за вицепрезидент е Минчо Спасов от НДСВ

Татяна Дончева: Ген. Румен Радев е новак
Снимка: btvnovinite.bg
Анжелина Димитрова

„Ген. Румен Радев е новак, той може да говори каквото си иска. Ако не може да разбере в каква ситуация са го вкарали, не съм аз човекът, който трябва да му изяснява къде е попаднал и какво има около него”, заяви лидерът на „Движение 21” и кандидат за президент Татяна Дончева по bTV.

Преди дни тя официално влезе в битката за „Дондуков 2”, като предложението й за вицепрезидент е Минчо Спасов от НДСВ, който също беше гост в студиото на предаването.

„Ако той (ген. Румен Радев, бел.ред.) е интелигентен, сам ще разбере след време в какво са го поставили”, допълни Дончева.

Според нея с течение на предизборната кампания водеща фигура в кандидатурата на БСП ще бъде посочената за вицепрезидент Илияна Йотова. „В този момент някой трябва да говори като за кампания и ще видите, че това ще е този, който може да говори”, категорична е Дончева.

„Трудно е когато един човек е новак, но в политическа атмосфера той е беззащитен”, допълни Минчо Спасов. По думите му ген. Радев ще изпадне в „смешни ситуации” по време на надпреварата, от които ще трябва да го вади Илияна Йотова.

„Вече трудно виждаме разлика между ГЕРБ и БСП. Заедно с ГЕРБ ходят на лов, въртят бизнес (…) Размиването на лявото и дясното означава, че тази парадигма отдавна е разрушена”, допълва Спасов.

„Наши най-големи противници са проблемите на България и ситуацията, в която се намира страната, както и статуквото на прехода. Негови носители в голяма степен са и ГЕРБ, и БСП”, смята Дончева.

Скандалите с „царските конюшни” и Дипломатическия клуб в Бояна

„След като четири министерства са дали отрицателни становища по повод продажбата на бившите „царски конюшни”, защо не са се сигнализирали”, попита Татяна Дончева.

Преди дни стана ясно, че бившите „царски конюшни”, които се намират на възлово място в столицата, са били продадени на безценица. Скандалът доведе до оставката на областния управител на София, който е одобрил сделката.

Тя допълни, че за всяка продажба на подобна сграда трябва да има предварителна концепция какво ще се случва с нея.

„В центъра на София, Пловдив, Русе и т.н. държавата поддържа сгради, които се рушат неспасяемо и голяма част от тях са паметници на културата. Държавата не е забила един пирон. Това е несериозно”, категорична е Дончева.

По повод мистерията с търга за Дипломатическия клуб в Бояна и как трима младежи закупиха сградата на стойност 8,5 млн. лв. Минчо Спасов каза, че това е дело на по-висша фигура в играта.

„Тук става дума за юридическата фигура на сламения човек. Той стои като подставено лице пред истинския собственик, не е толкова трудно да се открие кой е той, стига Сотир Цацаров и компания да искат да го открият”, допълни Спасов.

България


Още по темата

 • Всички "обичат" Радев

  Всички "обичат" Радев

  За има-няма месец след обявяването на кандидатурата му за президентските избори ген.Румен Радев получи повече хули, отколкото цялото ни военно ...
  11.09.2016
  3 718
  6
 • Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

  Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

  „Мога да ви гарантирам, че ще бъда президент, който може да казва не. Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно ...
  10.09.2016
  1 203
  5
 • Йотова е вице на ген. Радев

  Йотова е вице на ген. Радев

  Евродепутатката Илияна Йотова е кандидатът на БСП за вице на ген. Румен Радев, реши Националният съвет на партията. Ген. Радев, и ръководството на ...
  10.09.2016
  1 134
  4
 • Минчо Спасов ще е вице на Татяна Дончева

  Минчо Спасов ще е вице на Татяна Дончева

  Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева обяви, че ще се кандидатира за президент заедно с бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов, който като ...
  8.09.2016
  1 528
  4

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петков
  Отговор
  1 14:03  11.09.16
  Абе той че е новак - новак е, ама да не излезе гей като Станишев, те се се бутат къде не им е работата
 • Петков
  Отговор
  2 14:03  11.09.16
  От друга страна посрушко като Орешара също не ни трябва
 • asen
  Отговор
  3 14:10  11.09.16
  Тази като критикува не вижда ли , че и тя не става за политик и лъжат хората.Дали ще гласуват задължително или не това няма да промени нищо, защото тези политици не стават и други да дойдат и те нестават ,защото всичко ще се продаде на чужденци.
 • Гост
  Отговор
  4 17:43  11.09.16
  БСПто е пълен смях и малките от детската градина се забавляват с тези клоуни от цирка.

Напиши коментар:


Публикувай