4 017 3

Пеевски: Цветан Василев сключи брак по сметка

Отново намесиха името ми в зле скалъпен сценарий, каза още той

Анжелина Димитрова

„През последните дни за пореден път станахме свидетели на сценарий за политически натиск и опит за манипулация на обществото, разработен в лабораторията на кръга „Капитал”. Този път лаборантите използват нелепите твърдения на избягалия от правосъдието Цветан Василев, добре гарнирани с удобни политически внушения”, пише в писмо до медиите депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Пеевски определя като „напълно естествено предизборно поведение на хора, които много добре осъзнават, че техният икономическо-политически картел, наречен „Капитал-ДСБ”, ще претърпи пълен провал на президентските избори”.

Пеевски заявява още, че е провокиран да говори заради поредното намесване на името му в „предвидим и зле скалъпен сценарий” и то след като публично е обявил, че се оттегля от активна дейност в страната.

„Отново мантрата „Пеевски” се вкарва в обръщение от хора, които години наред удобно и безметежно съществуват, прикривайки се зад употребата на създадената от тях риторика „Анти-Пеевски”, казва той.

„Ново няма и този път, няма и нищо конкретно – само познатите обвинения на Василев към почти всички институции в държавата, както и същите нелепи твърдения за начина на функциониране на пирамидата КТБ, представляващи по-скоро самопризнания, отколкото някаква новина. Различни са обаче използваните изразни средства. Сега имаме „клановете на Борисов и Пеевски управлявали държавата ...”. Именно новият изказ на Василев възбужда иначе импотентните, но жадно търсещи обществена легитимация, Прокопиев и Кънев. Да пришиеш отново Борисов за Пеевски - едва ли за лаборантите от „Капитал” има по-желана предизборна тема”, пише още Делян Пеевски.

„Василев им дава поредната порция празнословни твърдения, но добре гарнирани с политически внушения, които са им крайно необходими предвид изтънялата им предизборна легитимация, а Прокопиев и Кънев му обещават индулгенция срещу обвинението за източването на КТБ при смяна на политическата конфигурация. Или просто казано - брак по сметка”, казва още той.

Синът на Ирена Кръстева за пореден път отхвърли и всякакви твърдения за скрита своя собственост, като твърди, че проверки у нас, в Австрия и Лихтенщайн не са открили нарушения.

Факти.бг припомня, че преди дни Цветан Василев заяви пред сайта ktbfiles.com, че Пеевски е бил брокер между него и ДПС, а в момента държал единия „клан”, който управлява държавата, като другият бил съсредоточен около премиера Бойко Борисов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чини ми се
  Отговор
  1 20:45  11.09.16
  Що ми се чини че тук момче на визита при ИГИЛ му се ще да намини, просто тъй на, дет съ казва на шега?
 • наблюдаващ 2
  Отговор
  2 21:17  11.09.16
  Има ли такъв луд ,който да си признае сам всичко.НЯМА.ЗАТОВА Е ИЗЛИШНО ТОВА ОПРОВЕРЖЕНИЕ НА ИСТИНАТА.
 • 3 07:19  12.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай