696 2

ВМРО иска закриване на центровете за бежанци в София

Нелегалните мигранти да живеят в центрове за постоянно задържане

Закриване на трите центъра за настаняване на нелегални имигранти на територията на Столична община – в кв. „Овча Купел“, кв. „Военна рампа“ и кв. „Враждебна. Това настояват от ВМРО в писмо, изпратено до Министерски съвет и вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Автор на писмото е столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера. В текста той настоява още за незабавна проверка на всички т.нар. външни адреси, които са декларирали чакащите статут.

Иска се и разкриване на център от закрит тип за постоянно задържане на нелегалните мигранти. Идеята на Контрера е там чужденците  да пребивават до момента на екстрадирането/реадмисията им. Охраната на центрове за задържане на нелегални имигранти трябва да бъде възложена изцяло на звено към МВР. От ВМРО предлагат още за нуждите на вътрешното министерство при транспортирането на мигранти да бъдат закупени лекотоварни автомобили и автобуси.

В писмото си Контрера настоява и за създаване на програма за ваксинация на служителите на МВР срещу опасни заразни и инфекциозни заболявания. Причината е, че униформените работят с контингент, който идва от рискови райони и не е обслужван по утвърдените за нашата държава здравни стандарти.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Де факто
  Отговор
  1 15:44  12.09.16
  От един задължителен съюз се натресохме на друг!Какво стана със свободата ,равенството и взаимното зачитане на интереса ?Идиоти ли сме или полуидиоти ,че всичко по команда брюкселско-берлинско-парижка се прави ...
 • Kon4ita
  Отговор
  2 19:57  12.09.16
  Измитане на всички нашественици от България. ВЪН от държавата та ни, НАТРАПНИЦИ,терористи,ВЪН или щр ги тепамеее

Напиши коментар:


Публикувай