1 015 0

12 септември – България в снимки

12 септември – България в снимки
Снимки: БТА
Венцислав Михайлов

ДП РВД стартира есенна сесия за набиране на кандидати за Ръководители на полети. Кампанията започна с Дни на отворените врати. Желаещите да се запознаят с професията посетиха Районния център за обслужване на въздушното пространство и тренажорите за обучение.

Нов купол с титаново покритие, в златист цвят, бе монтиран днес на шуменската църква "Свети Три Светители". Монтажът на конструкцията с тегло около 1,5 тона се извърши с автокран. Предстои работа и по камбанарията на храма.

Голям пожар в широколистна и борова гора бушува в землището на хасковските села Кралево и Малък извор. Обхваната е площ от около 500 декара на фронт от два километра. Пет противопожарни екипа се борят с огнената стихия. Опасност за населените места за сега няма.

В Силистра беше открито изложение от кампанията „Подкрепяме българското” като част от инициативата на МЗХ в подкрепа на българските производители. Кампанията се провежда във всички 28 области в страната. На изложението се продават млечни и месни продукти, мед, вино, зеленчуци и пресни и сушени плодове, хляб, сладкарски и други изделия.

Новата учебна година в Технически колеж - Ловеч бе открита официално днес. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова подари знамето на града на ректора доцент Георги Рашев. За благото на студентите, преподавателите и гостите дошли днес се помоли Ловчански митрополит Гавриил. Последва обща снимка на новите студенти с преподавателите и ръководството пред сградата на колежа.

България


Напиши коментар:


Публикувай