1 433 3

Абсурд в КАТ: Да те глобят за глоба, която си платил

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Стефанаки Йоанис

Да ти вземат книжката на пътя за неплатена глоба, въпреки че си я платил. За пореден път в „Здравей, България” бе получен сигнал за такъв абсурд, който се случва заради някакъв пропуск в системата на КАТ.

Емил Попов е собственик на счетоводна къща в София. Често пътува за срещи клиенти в цялата страна. Преди няколко дни тръгва към Плевен и е спрян от пътни полицаи за рутинна проверка.

„Взимат ми документи да ги проверят в служебния автомобил и казват, че всичко е наред, но имам неплатени глоби от 2015 година. Казах им, че това е невъзможно, защото имам фиш, който съм платил на следващия ден. Започна спор”, разказва Емил.

С два клика в интернет колегите му в офиса в София намират справка от НАП, че той не дължи никакви суми на държавата. Емил стига и до началника на КАТ-Плевен, за да му покаже разписка за платен фиш. Така от КАТ са принудени да признаят, че тяхната система не го е отчела, защото той твърде бързо е платил глобата си.

Оказва се, че това е често срещан проблем заради пропуски в системата на КАТ. От там обещаха, че скоро тези проблеми в системата ще бъдат отстранени. След няколко месеца освен камерите в колите на пътните полицаи, те ще имат и принтери.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошибиян
  Отговор
  1 09:24  14.09.16
  Абсурдистана..лески и ботев умреха за да ни рекетират българи..да идва Ердоган по добре ше е
 • xxx
  Отговор
  2 09:55  14.09.16
  Само в България се случва нещо,обаче в полицията система много куца!! в политиката няма коментари.имаш пари си на власт , обаче нямаш ли ще п ишеш ичетеш като мен.Без коментар за останалото....
 • кроко
  Отговор
  3 16:06  14.09.16
  Извода е не си плащайте глобите, щото така или иначе ще ви обвинят, че не сте ги платили!

Напиши коментар:


Публикувай