Last news in Fakti

14 Септември, 2016 11:40 1 435 6

Трябва да получим 160 млн. евро за охрана на границите

  • бойко борисов-
  • получим-
  • охрана-
  • границата

Бюджетът нямало да издържи заради плащанията за американските централи и "Белене", заяви Борисов

Трябва да получим 160 млн. евро за охрана на границите - 1

Ако можем да дадем 3 млрд. евро на Турция, които не са в Европейския съюз, тогава е невъзможно да не може да дадем 160 млн. евро на българите, които са в ЕС, каза унгарският премиер Виктор Орбан, който заедно с Бойко Борисов посети българо-турската граница.

„Аз съм готов да окажем всякакъв вид помощ на България. В Братислава Борисов може да разчита на нас”, категоричен бе Орбан.

Борисов заяви пък, че на Европейския съвет ще иска незабавна помощ: „Досега, като истинска шенгенска граница на Европа, сме се оправяли сами. Ние изпълняваме дълга си към ЕС и пазим границата. Само че тази година дойдоха две големи плащания – за американските централи и сега, в следващите дни, ще взема решение за руските централи – няма бюджет, който да издържи”.

„В петък трябва да се чуе, че на България се помага със 160 млн. евро. Това трябва българите да го чуят”, заяви още Борисов.

"Хубаво, лошо – споразумението с Турция работи, мигрантската вълна е в пъти по-малка и вече имаме възможност да я овладеем", коментира премиерът. И допълни: "Вярно, че бях в Турция и си навлякох остри коментари по този повод. Винаги съм бил малко по-напред от моите политически опоненти и историята го показва. Виждате че и самите турски колеги станаха по-диалогични. За октомври вече не се говори. Темите за визите и за присъединяването на Турция се изтеглят по-назад".

Съоръжението на българо-турската граница не ни огражда от Турция, огражда ни от нелегалните мигранти, подчерта още той.

„В България има мюсюлманско население – български граждани от турски произход – наши братя и ние зачитаме тяхната воля и всичко което правят. От векове живеем заедно и ще продължим да живеем заедно”, подчерта премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 0 Отговор
    По точно да "откраднем и поделим"в партията ГРОБ -140мл.евро ,а другите 20 ще дадем за ограда.
  • 2 ГРОБ

    0 0 Отговор
    Бюджета няма да издържи, трябва да изтеглим още няколко милиарда за да плащаме за загробени проекти, които вместо приходи носят само разходи и загуби. И естествено да има и за нас!
  • 3 гражданин

    0 0 Отговор
    Кво става с тази Ограда що пари се наляха и всеки с нея се оправдаваБъчварова през месец два все не и стигат парите Оправдава се с оградата че няма пари за извънреден труд. за облекло за резервни части и кво ли не.Напълнихме ЕС респективно БГ с потенциални терористи .
  • 4 възмутен

    0 0 Отговор
    Неуважаеми от мен и не малко бедни пенсионери премиере Борисов.Казвате че съоръжението не ниогражда от Турция огражда ниот нелегални ни мигранти.Искам да Ви запитам дали паметта като женски род изневерява или не щете да си спомните че емигрантите и каналджийте не са от скороаот преди 15-20 год.
    ДаВи припомня като ГЛ.СЕК КОГАТО сТРАНДЖА БЕШЕ ОСЕЯНА ОТ КОЗИ ПЪТЕТИ ОТ НАРУШИТЕЛИ И КАНАЛДЖИИ заявихте на някогашния виректор все още ГВ или ВМР не си спомням че ако не реши проблема с границата която е заприличала на продупчен гергир не ще се колебаета а ще го уволните Не след дъго го сторихтеИслед него се реформира Гранична полиция и през този горещ стол преминаха кви ли не личности но но БГ продължава да е коридор и канал на мигранти за Европа .Сега вече границата е поверена Моряк като участник по линия на фронтекс е придобил опит от Гръцките си колеги.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Ами хванете за гушите виновните за "американските централи" и за "Белене"........опс извинявам се, забравих че в тая държава никога и за нищо няма виновни. Орбан е дошъл за да види точно за какво става дума и да бутне едно рамо че да ни дадат някой лев за границата(щото на всички е ясно че ако бежанците се спират още на външните граници на ЕС проблема ще е много по-малък и лесен за решаване)друг е въпроса как ще бъдат изхарчени тия европари, колко от тях ще отидат по предназначение и колко в джобовете на обичайните заподозрени.

    Коментиран от #6

  • 6 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Как да няма виновни в тая държава бе! Има много и те всички до един са осъдени, казват се "неизвестен извършител". Да видят те кон боб яде ли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове