752 1

Прокуратурата разследва замърсяване на въздуха

Прокуратурата разследва замърсяване на въздуха
Анжелина Димитрова

Окръжната прокуратура Русе се самосезира по повод замърсяването на въздуха в гр. Русе. Окръжната прокуратура разпореди незабавна проверка за евентуално извършено престъпление от Наказателния кодекс, което предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години и глоба от 5000 до 30 000 лева за онзи, който замърсява или допуска да се замърсят почвата и въздуха и с това ги прави опасни за хората. 

Повод за това е публикации в медиите и статия от брой 209 от 14.09.2016г. на вестник „Утро“, със заглавие „Русе извика „Дишай!“ с искане за чист въздух“. Данните, изнесени в медиите касаят замърсяване на атмосферния въздух в района на града.

Окръжната прокуратура в Русе разпореди незабавна проверка.

В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи от РИОСВ- Русе за извършените до момента замервания на атмосферния въздух в района на замърсяването и ще се снемат обяснения от длъжностни лица.

Проверката ще бъде извършена от ОД на МВР – Русе. Прокуратурата е определила 3 дневен срок за приключване на проверката.

България


Още по темата

 • Европейците дишат замърсен въздух

  Европейците дишат замърсен въздух

  Въпреки подобреното качество на въздуха усилията за справяне със замърсяването му на Стария континент трябва да бъдат увеличени заради високата цена ...
  23.11.2016
  709
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • misli posle govori
  Отговор
  1 13:13  14.09.16
  Какво се правят на "ударени".Хората още предната година протестираха.Кмета, не ги ли видя пред Общината. Източниците на замърсяване в района освен Монтюпе е и още един завод за дестилати на масла в "Индустриалния парк"-изток Aми в Западна промишлена зона, всяка вечер мирише "на пъзня" в смисъл да ме разбере пролетариата го казвам. Това е сероводород (Н2S). То голяма философия да бъдат хванати, кои са нарушителите. То РИОСВ работи до 17.15 часа, нали са на държавна хранилка. Полицията и прокуратурата "дрънчат" по медиите, че ще ги проверяват, за какво...Ами, за да не свършат никаква работа и да го прочетат ония дето тровят градът и пак така и напред... "Там, където има много говорене има малко работа"- са думите на един български революционер по повод подготовката във Врачански революционен окръг във връзка с подготовката на Априлското въстание.Нали хубава аналогия 140г.+ по-късно

Напиши коментар:


Публикувай