14 Септември, 2016 14:45 1 674 12

Депутатите не върнаха казармата

  • депутатите-
  • върнаха-
  • казармата
Депутатите не върнаха казармата - 1

Депутатите отхвърлиха законопроект на Патриотичния фронт, с който се предлага възстановяване на наборната военна служба в страната като задължение на гражданите за участие в нейната отбрана единно с професионалната военна служба, изпълнявана на основата на договор в досегашния й вариант.

„Не може в момента да се мисли за наборна армия, професионалната армия засега е добро решение”, заяви Валентин Радев от ГЕРБ в пленарната зала.

"Времето не само е дошло, ами ни е и подминало", коментира по-късно Красимир Каракачанов от ВМРО.

Факти.бг припомня, че от ВМРО и НФСБ отдавна настояват за връщане на казармата и попълване на армията с наборници. Мотивът е, че професионалните войници не са достатъчно като брой, за да могат да гарантират сигурността на страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 1 Отговор
    ГЕРБ СА ГЕЙОВЕ И ЗАТОВА НЕ ПРИЕМАТ НАБОРНАТА СЛУЖБА ! ГЕРБ ИСКАТ ГЕЙ-АРМИЯ И Я ИМАТ !СЕГАШНАТА ГЕЙ-АРМИЯ НА НАТО Е ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 2 бббббб

    1 0 Отговор
    Всичко е пиар.Много добре се знае,че няма как да върнеш казармата при условие,че материалните бази са разрушени или продадени.Техниката , оборудването и въоръжението също са продадени или откраднати.Няма кадри и инструктори в армията ,които да обучават наборниците.Държавата е фалирала и под формата на реформи се съкращава армията и се обединяват нейни структури за икономия на пари. Така ,че само прах в очите на хората за пачелене на симпатии!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Е това е истината!
  • 4 Самогонче

    0 1 Отговор
    Преди поне имахме армия, танкове, самолети, техника. Военните ни бяха на пряко командване от СССР. Полагахме клетва за вечна вярност и лоялност на комунистическия строй. А сега загубихме национален суверенитет от гадното НАТО, което е против Русия.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Точно!

    Жалко, че нивото на нацията падна до там, че да има хора за които основният мотив да гласува за ГЕРБ ще бъде именно тая партенка.
  • 6 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Задължителната военна служба би ималра нужният ефект само в една справедливо организирана държава и народ, където няма привилегировани мафиоти в парламент, политика, разни други. Тогава морала става единен и всеки вижда, че е част от цялото и труда му се цени и е на достойно заплащане и уважение - това бе идеята на соца, но помиярите на БКП мафията окъкаха тази идея. И тя вече не можед а се възстанови, защото хората видяха с право, че помияри са на власт и плюят на тях и при соца и сега. Нищо обидно - само факти. Ако бе обида, нямаше да го пиша - аз никак не харесвам да обиждам когото и каквото и да било - даже ми е противно. Но говорим за морал и поведение! Казармата днес би била гавра с младите. ЗАЩО? Защото да затвориш един младеж на военно обучение 6 месеца и да млати крачоли да лази ис треля за да пазел България, а същевременно разни полуграмотни и Калинки в политиката да лапат по минимум 50 бона на месец доходи и то неотчетни, и да ти ръсят простотии от медии и парламент е ГАВРА. Така, че казармата няма дори да я има да свърши нужният ефект. Дори ще превърне армиятав по-небоеспособна. Защото ще разчитат на нея, а хората ще отиват с нежелание вътре. И ефекта ще е отрицателен. Като да купиш камион да вози товар, а той да не може да го издържа... Така, че комунделският патриотизъм на мафиотите в парламента е поредната глупост. Защото докато момчетата стоят в казарма, то хиляди непукистчета ще бъдат изхранвани от тая скапана държава и продажните и п
  • 7 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Брато казармата е умряла като реалност вече. Военните окрадоха продадоха и разбиха въоръжение парцели изкупиха разни хора евтиния парцели от поделенията, сградите са полуразрушени и обрани за скрап, умря миналото... А и повечето хора вече са отчуждени и с право - отвратени сме от политици от крадци ченгеджийски и военен непукизъм и изобщо това вече не е народ, но още се води държава. Докога ли? Ние сме и част от ЕС - може да имаме и единна армия. Май щес танем като в САЩ федерални щати вместо държави. пък може и да е за хубаво - тия нашите крадливи мафиоти номенклатури ни закопават и при соца и сега. Поне едни паразити по-малко.... Та патриотизма е хубаво нещо, но не когато го прилагат главанаци с власт! А главанаци и бандити поне в парламента на кило да ринеш! Затова не знай ГЕРБ ли са геьове, но май всичките политикус са чалнати всеки с програмата си и ни цакат дружно? Тя и преди армията беше позор за България - да вкараш насила младежи и да го третират като добитък. Сега поне е волнонаемна и който иска ще иде. Като не иска,щ е плащаме на НАТО да ни пази- дето ще плащаме на навряни насила деча там ин а профи войници. И без това децата учат тук, плащаме им държавата ние и те работят за чужди икономики. Прост народ и това си е. И патриотизма ви е тъп и поведението ви е тъпо! Казвам го като чист българин - защото баба ми и дядо ми си предците ми са такави. Не съм някой американо Сорос агент да плюе за пари. Просто тъжно казвам, че тоя народ е някакво побъ
  • 8 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "909 БЪЛГАРИЯ":

    Просто тъжно казвам, че тоя народ е някакво побъркано стадо 80% с враждебни управници и нормалните емигрираха май тук останахме балъците. Дето бачкаме за пари за обувки и хляб и пенсии за погребение. това ви е кенефа на сегашните патриоти. като не чувате хора като мен дсето искат справедливи Закони лапайте простотиите не тикви на постове! Азд може да я духам, но поне не им цепя басма и с думи а вие ги коткате и по избори и по коментарии. кАКВО ЩЕ НИ СПАСИ ЕДИН НАСИЛА НАВРЯН ВОЙНИК ТАМ? Ще стреля под строй и команди, ще лапа пари задължително, ще псува често задето са го навряли и гледа как генералите си ходят във вилитев басейни а той се гърчи на припек за да пазел родината - оная родина която го експлоатира да раблоти за пари под храна на месец и пенсия за да умре по-бързо. това лив и е морала бе Ганьовци? Вие не цените живият човек, труда му искате да ви опази армия? че как ще ви опази един насила наврян войник бе? Той ще драсне ако се застреля към него бе. Насила хубост не става! Мерак трябва, любов към работата!
  • 9 антика

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Самогонче":

    Самогонче прав си - имахме. Но къде е техниката? Генералчетата дето пуснаха тулупи и станаха милионерчета повечето, а някоии се говори и за милиардери като Гоце и други, продадоха и за скрап, подариха на Макето и изнесоха нелегално много оръжие. Само при Юговойната какво ставаше си нямаш и представа. Да не броим и влаковете с гориво.... да не броим и окрадените фондове. та тия с такъв морал не могат опази лозе, ти искаш цяла държава да опазят? КАК? та само скоро бяха хванали 4000 нелегални имигранти в София бе? Това е една полудивизия, брато. И тия военни и ченгета имат смелостта да твърдят, че пазели България? Аз не мога да спра да се смея, въпреки, че ми е гадно от ядовете тук. Просто са жалки ако ще и каратисти и сумисти да са! морала им е отврат! да пуснеш 4000 самов столицата си непознати мъже, това е резил за всяка охрана - все едно е един охранител на банка да пусне 400 неизвестни маскирани човека? А върви пази...! А съм бил охрана. Постоянно топките ти са зад ушите понеже не знаеш коя мутра или откачалка може да я свие язвата да извади патлак и да те гръмне или да обира? Постоянно си в състояние да умреш. Който еб ил му е познато. Ако си въобразяваш че нищо няма да ти се случи - умрял си - гадните работи стават мигновенно, а хубавите бавно! затова и тия и с казарма и без казарма не могат защити даже град, камо ли държава. Те имат търговски морал, не на охрана. Повечето военни са така, а генералите 99%. Сигурен съв, нищо че не ги познавам, съдя по
  • 10 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Самогонче":

    Сигурен съв, нищо че не ги познавам, съдя по реалността - тя говори за поведението на охраната. Е, как да служиш на такава държава? Ми аз духовно вече се отвратихф от тоя кенеф. как да искам да го пазя? ми той врага е в парламента, Генералитета, министерства, общини навред....Как да се опазиш, как да и пазиш и други? Единственно се надяваш злото да не те връхлети и малко се пазиш това е. Как да се защитиш в държава, където законодатели, НПО-та, Прокуратура Съд, следователи често защитават бандити? Ами ти нямаш никакви шандсове да се защитиш. Как тогава да си верен на такава враг държава? тя те геноцидира, краде, мачка пречи. Как и да идеш войник и да я пазиш? Ето ние хората държавата плащаме данъци. лапа ченгета, военни политици общинари, гета, образование... А после емигрират учили наготово на държавата. И ние пак обедняваме ограбени и за чужда полза. Ами СБЪРКАНИ ХОРА - СБЪРКАНА ДЪРЖАВА! И не казвайте,ч е е обида! Аз себе си само обиждам, като го пиша - понеже аз обирам негативите. Ала е редно някой да го напише. за да се акцентира какъв кенеф е станало тук .Ето затова няма как да се защитим като държава и народ. Пробойните са много от Президентство Генералитет и надолу. Навред дупки. А това не може да те защити. ...като кофа с дупка на дъното - тя вода не задържа!
  • 11 мъжкар

    0 0 Отговор
    Браво браво най-много ми хареса коментара на АНТИКАТА много изчерпателен и точен.
  • 12 dragan

    0 0 Отговор
    6a vidim dano da ne q varnat dano
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове