1 086 2

Тяло на дете беше открито в река Дунав

Предполага се, че момичето е от групата нелегални имигранти, чиято лодка потъна край остров Добрина

Водите на Дунав изхвърлиха тази сутрин тялото на още една жертва от групата мигранти, които се удавиха реката в нощта на 8 срещу 9 септември. Това съобщиха от Гранична полиция в Русе. 

Тяло на 4-годишно момиче е открито близо до Никопол. Предполага се, че то било част от групата нелегални имигранти, чиято лодка потъна край остров Добрина. От Гранична полиция обясниха, че разстоянието между острова  и мястото, където е открито детето, е 160 километра. 

Сигналът за намереното удавено момиче е подаден около 9.00 часа тази сутрин. То отговаря на описанието на едно от изчезналите деца, но тепърва предстои разпознаване. 

При инцидента оцеляха четирима бежанци, които твърдят, че са от Ирак. Те обаче нямат документи за самоличност. По думите им в реката са потънали шестима техни сънародници - две момчета, две момичета и двама млади мъже. Две от телата - на мъж и момче, бяха открити още на 11 септември, а труп на друг мъж беше намерен вчера. Полицията още издирва българските каналджии, чиито действия са станали причина за трагедията.

Акцията по издирването продължава.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • йоци
  Отговор
  1 17:51  14.09.16
  Колкото повече,толкова повече
 • бг лодкар
  Отговор
  2 00:15  15.09.16
  Проблемът е че препълват лодките с хора и затова потъват при най-малкото вълнение. Ако е предвидено лодката да понесе товар от 300кг е допустимо най-много още 10% претоварване, иначе шанса за инцидент е много голям, особено при неопитни хора.

Напиши коментар:


Публикувай