901 1

17 септември ще е учебен ден за училищата

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

17 септември (събота) 2016 г. ще е учебен ден за всички училища с програмата за петък, съобщиха от МОН.

23 септември 2016 г. (петък) е обявен за неработен ден, който е след официалния празник 22 септември – Денят на обявяване на независимостта на България.

Готови сме за първия учебен ден и не очаквам сериозни проблеми. Свърши се много работа от страна на експертите на МОН, дирекорите и учителите, заяви още министър на образованието и науката Меглена Кунева, която участва в обявяването на класацията "18 книги за вашето литературно пълнолетие".

Тя допълни, че са направени много срещи с директори и учители преди 15 септември. Остават естествено и някои въпроси, но за тях ще се търси взаимно решение.

Учебната година ще започне като цяло спокойно. Преодоляно е закъснението с учебниците по история за 5. клас и те вече пътуват по страната.

Традиционно на 15 септември за сигурността ще се грижат МВР и охранителните фирми, каза Кунева. Гарантиран е редът и спокойствието от тяхна страна, въпреки стичането на много хора на едно място.

Директорите на училищата също са направили всичко възможно да бъдем спокойни и първият учебен ден да бъде истински празник, допълни тя. Министърът пожела успех на децата, учителите и родителите.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Nonane
    Отговор
    1 21:28  14.09.16
    Samo machite decata s tezi dalgi uroci I tejki ranici

Напиши коментар:


Публикувай