14 Септември, 2016 20:27 5 894 15

ГЕРБ издигат кмета на Бургас за президент

  • бургас-
  • кмет-
  • димитър николов
ГЕРБ издигат кмета на Бургас за президент - 1

Димитър Николов, който от почти 10 г. безапелационно печели изборите за кмет на Бургас е кандидатурата на ГЕРБ, пише електронното издание e-burgas.com. Най-голямо желание е имало за Йорданка Фандъкова, но  тя категорично е отказала. Основната причина е, че в София предстоят в близките години важни за страната събития и едни частични избори ще затруднят изпълнението им.

Натежал е и довода, че се прекалява с женското присъствие. На парламента Цачева, МВР Бъчварова ако и Президент и Главнокомандваш е жена става много.

От социологическите проучвания възложени от ГЕРБ на Боряна Димитрова е станало ясно, че формулата Дама може и да не сработи най вече заради бежанската вълна. Изследването е показало още, че при всички случаи балотаж ще има.

Кой е Димитър Николов?

Димитър Николов е български икономист и политик, кмет на Община Бургас от 2007 година.

Димитър Николов има магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов и професионална диплома по мениджмънт от НБУ. Майка му Милка Николова е дългогодишен директор на СХЕУ „Св. св. Кирил и Методий“, Бургас.

В периода между 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен директор на „Победа“ АД. През 2006 година за кратко е управител на „КБС“ ООД, Бургас.

Бил е регионален координатор на ГЕРБ в Бургас, заместник-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнес съвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от партия ГЕРБ като кандидат за кмет на Община Бургас, подкрепен от десните сили в града. На местните избори през същата година успява да спечели на втория тур с 62,37% срещу Валери Симеонов, подкрепен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - най-висшия ръководен орган на партията.

На местните избори през 2011 г. Димитър Николов е преизбран за кмет на Община Бургас, като отново е подкрепен от десните партии в града. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите. На местните избори през 2015 г. е преизбран за трети път с резултат от 84% от подадените гласове.

Женен е, има 3 деца - момиче и 2 момчета.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    0 2 Отговор
    Бургазлии да гласуват за комунистите, че иначе ще изтърват златната кокошка! Не ми се мисли, какво ще кажат БКП след изборния крах. По с време да се отказват от своя собствена кандидатура и да застават зад Николов. Поне веднъж след 15 години загуби да са на печелившата страна.
  • 2 маркс

    2 0 Отговор
    слаба и губеща кандидатура,жалко
  • 3 шруум гъбков

    2 0 Отговор
    типичен гербераст е тоа николов
  • 4 стратокастър

    0 2 Отговор
    Страхотен избор! Технократ , про европеец ,човек с визия за близсите 20 години за България !Желая му успех-успех за България!!!
  • 5 СТРАНДЖАТА

    0 0 Отговор
    Няма да има балотаж...
  • 6 чичо кмет

    2 0 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли че учениците не пускат чичо кмет да става президент. По принцип е добър избор, но пак ще бъде марионетка на тиквоча. Със сигурност няма да си личи в такава степен, както беше при плевню обаче ще прави каквото му каже "вождът", а това не е добре. Не бива президентът да е от ГЕРБ, това е много важно условие за да бъде успешен в работата си.
  • 7 до чичо кмет

    0 0 Отговор
    Кой предлагаш че нещо не мога да си избера ?

    Коментиран от #8

  • 8 чичо кмет

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "до чичо кмет":

    Ми и аз не мога да си избера, то тва е проблема че сите са маскари.......нека да видим всички кандидати и тогава ще бъде малко по-ясно. Но определения като "комунисти", "демократи", "ляво-дясно" в БГ отдавна вече са изпразнени от съдържание и няма смисъл хората да се подлъгват и ориентират по тях. Всички са баш капиталисти и печалбари, и то от най-кофтия тип. Така че избирателят, който иска принципна промяна на положението просто трябва да направи нещо, което не е правил досега(да гласува не е верният отговор)Иначе в най-добрия случай ще изберем по-малкото зло.
  • 9 бургас

    1 0 Отговор
    Абе той тиквоча нали щеще уж да ги обявява в началото на октомври, нещо подраниха май.
  • 10 киара

    1 0 Отговор
    ТО ДА БЯХА УМНИ ТИЯ ЖЕНИ ........АМИ ТО ....КОЯ ОТ КОЯ ПО - ГОЛЕМ РЕЗИЛ
  • 11 хХх

    1 0 Отговор
    Като гледам какви коментари пишат някои тук, да се отчае човек. Единият писал, че имал еропейска визия и му желаел успех, другият пък не харесвал комунистите... сякаш живеят на друга планета и хал хабер си нямат какво се случва тук.
  • 12 кирил

    0 1 Отговор
    от имената които се коментират това е най добрият избор
  • 13 Десен

    0 1 Отговор
    Ще стане курбан. Не го давайте. Бургас е по-важен от президентското място, което е формалност.
  • 14 Ник

    0 0 Отговор
    Този избор, означава криза на личности в партията.
    Няма как да се получи втори път по подобие на Плевнелиев.
    - Хем да е разпознаваем- хем да е кучката на Премиера!
  • 15 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ високи проценти са получени от купуването на циганските гласове и малко от българите са гласували за герб.СВИКНАХА И МУ НАМЕРИХА ЦАКАТА на купуването на гласове от бедните и мизерни цигани.Те вдигат процента на печелене на избори.Това някой трябва да го прекрати.АМА кой,кой,кой ли ще го направи,като всичко е в техни ръце.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове