609 0

Тренчев: Правителството да намали бюрокрацията при усвояване на еврофондовете

Тренчев: Правителството да намали бюрокрацията при усвояване на еврофондовете
Стефанаки Йоанис

Правителството трябва да намали бюрокрацията при усвояване на средства от еврофондовете. Това каза след заседанието на комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, на което бе изслушан ресорният вицепремиер, Антони Тренчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, член на комисията.

Според думите му процентът на договорените средства спрямо  размера на всички за страната ни е едва 28, а от тях само 3% са изплатени.

Получавам редица сигнали от хора, работещи по европейски програми, за забавяне и отлежаване на документи в различни администрации и тази практика трябва да спре, ако искаме да усвоим повече средства, категоричен бе Тренчев.

Тренчев поиска информация от вицепремиера Дончев относно публикациите в европейски и български медии за намаляване на средствата от европейски фондове за държави от Източна Европа. Според вицепремиера оперативното пренасочване към други цели няма да има отражение върху плащанията.

Депутатът призова за активност на правителството в разговорите с ЕС по отношение на сигурността. България задължително трябва да е от основните бенефициенти в увеличения бюджет за сигурност, добави още Тренчев.

България


Напиши коментар:


Публикувай