1 096 1

Артистична акция откри учебната година в Русе

Снимки: БТА
Снимки: БТА

Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ откри атрактивно новата учебна година. Централният площад в Русе се преобразува в „движеща се река“, по която ритуално бяха пуснати кораби. Артистичното събитие визуализира по атрактивен начин темата за водата като движение, свобода, многоликост и настойчивост, съобщи Дарик радио.

В уникалната артистична акция с наименование „По вода“ се включиха около 60 ученици и 12 преподаватели от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, педагози от центъра за неформално образование и културна дейност „Алос“ и музикантите от Биг бенд Русе. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“, ВН – социален проект на Еконт и фирма „Дунарит“.

Акцията съчета театрален и музикален пърформанс, хепънинг, стрий арт, поставени в контекста на съвременните дигитални технологии. Публиката имаше възможност да види как се свири на зеленчуци, вода  и човешко тяло под съпровод на Биг бенд. Атрактивни инсталации от светещи художествени обекти промениха градското пространство и провокираха публиката да участва в творческата работа.

Целта на авторите на проекта бе да се провокира творческото мислене за нестандартни форми на изкуство  и една по-атрактивна градска среда, да предостави възможност на русенци и гостите на града да участват пряко в заниманията и да насърчи междусекторното и институционалното партньорство.

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • защо чета това
    Отговор
    1 12:07  15.09.16
    Акцията съчета театрален и музикален пърформанс, хепънинг, стрий арт, поставени в контекста на съвременните дигитални технологии. Публиката имаше възможност да види как се свири на зеленчуци, вода и човешко тяло под съпровод на Биг бенд. Атрактивни инсталации от светещи художествени обекти промениха градското пространство и провокираха публиката да участва в творческата работа. Целта на авторите на проекта бе да се провокира творческото мислене за нестандартни форми на изкуство и една по-атрактивна градска среда, да предостави възможност на русенци и гостите на града да участват пряко в заниманията и да насърчи междусекторното и институционалното партньорство. Кой плаща за такава статия? В България, журналист да си ...

Напиши коментар:


Публикувай