2 343 0

Откриването на учебната година (Снимки)

Снимки: БТА
Снимки: БТА

Днес е началото на новата учебна година за близо 720 000 ученици, като 66 000 от тях за първи път  прекрачват прага на родното училище. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева откри новата учебна година в 22-ро Средно училище "Георги С.Раковски":


Над 180 първокласници прекрачиха прага на най-голямото училище в Кърджали и областта СУ „Петко Р. Славейков”, в което тази година ще учат над 1600 ученици.


Учебната година в област Монтана бе открита, 14 000 деца влязоха в класните стаи. Те ще учат в 65 училища в региона. Първокласниците са 1150. На снимката: откриване на учебната година в най-голямото училище в региона - Гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан“ в Монтана:


С много радост и вълнение първокласниците на хасковското училище "Св. Климент Охридски" прекрачиха прага на училището за първи път:

Днес бе тържествено открита новата учебна година и в благоевградските училища. Най-развълнувани бяха първокласниците, които за първи път прекрачиха училищния праг и седнаха в класните стаи пред букварите, където ги посрещнаха с добре дошли и им пожелаха на добър час по пътя към знанието техните учители:


Общо 618 ученици, от които 50 първокласници пристъпиха днес прага на СУ "Стефан Караджа" в Каварна:

Народната певица Валя Балканска заедно с гайдаря Петър Янев бяха специални гости за първия учебен ден в начално училище „Св. Софроний Врачански“ във Враца. Над 7700 ученици започват учебната 2016-2017 година, от тях повече от 600 първокласници прекрачиха училищния праг днес:


Коминочистач на кокили бе атракцията при откриването на учебната година в ОУ "Иван Вазов" в Русе. Той мина покрай малките ученици, които се надпреварваха да го бутнат за късмет. Общо 97 са първокласниците, които прекрачиха за първи път днес прага на училището. За област Русе първокласниците са около 1700. В региона има 74 училища, в които се обучават близо 20 000 ученици:


Старозагорската учителка Димитринка Костова, класен ръководител на втори Б клас в ХI-то основно училище „Николай Лилиев” се отказа от цветята за първия учебен ден, заради болно дете. Димитринка Костова призовава парите, които родителите биха дали за букет, да бъдат преведени по сметката на второкласника Михаил Атанасов от нейния клас. Според майката на пострадалото дете Виктория Иванова, то е било ударено с пръчка от свое другарче. Лекарите зашили роговицата на окото, но травмата била много дълбока. Разбрали, че в клиника в Израел, може да се извърши операция, след която детето ще може да вижда. Интервенцията обаче струва 12 000 долара, които семейството не може да осигури. Класната ръководителка на Мишо разбира за проблема преди два дни. В социалната мрежа тя моли родителите да преведат парите за цветя по банковата сметка на Мишо. От Община Стара Загора зарадваха учителката Димитринка Костова с почетен плакет за доброта:


С кратко тържество започна първият учебен ден в основно училище "Васил Априлов" в град Исперих, Разградска област. 110 първокласника прекрачиха за първи път прага на най-голямото учебно заведение в общината:Още по темата

 • 15 септември: България в снимки

  15 септември: България в снимки

  По време на третата вечер на Sofia Fashion Week бяха представени дизайнери и марки от България и Европа: Много жители на Враца дойдоха за ...
  15.09.2016
  1 741
  0

Напиши коментар:


Публикувай