949 3

Военновъздушните сили имат нов командир

Снимки: МО
Снимки: МО

Генерал-майор Цанко Стойков официално встъпи днес, 15 септември, в изпълнение на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“, съобщиха от Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов представи генерал-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС. „Очаквам от генерал-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на Военновъздушните сили“, каза генерал Попов и подчерта, че генерал-майор Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир.

„Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав“, каза генерал-майор Стойков и очерта трите основни задачи пред командването на ВВС. „На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост. Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация“, каза още новият командир на ВВС. Той заяви, че от изключителна важност са моралът и устойчивостта на войнските колективи.

„За мен е важно да не се превръщат ВВС и въоръжените сили в арена на политически битки, защото това се отразява негативно на личния състав. Ние, военнослужещите, сме деполитизирани и сме призвани да защитаваме демокрацията, демократичните ценности и националните интереси“, заяви генерал-майор Цанко Стойков.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бустанско плашило
  Отговор
  1 16:39  15.09.16
  Комадващи -валяло , но армия йок. Кого ще лъжем?
 • Гургуличка
  Отговор
  2 16:46  15.09.16
  Калео казва всичк с песента си - дъ уей доун ве гоу. Колко сме жалки с тази клоунсда.
 • Ник
  Отговор
  3 17:57  15.09.16
  Армия няма, но пък генерали с лопата да ги ринеш ...

Напиши коментар:


Публикувай