1 739 0

15 септември: България в снимки

По време на третата вечер на Sofia Fashion Week бяха представени дизайнери и марки от България и Европа:


Много жители на Враца дойдоха за откриването на есенния панаир, чието начало по традиция е на Кръстовден. Кметът Калин Каменов откри 128-ото издание на изложението, което започна с изпълнението на кръшни български хора от танцов състав „Хемус”. Различни атракциони ще забавляват посетители в панаирните дни до 18 септември. Всяка вечер на панаирната сцена ще има концерти:


Държавните глави на страните от групата "Арайолуш" дадоха съвместна пресконференция в рамките на 12-та среща на формата, на която страната ни е домакин:

Уникална църковна утвар и лични вещи на първия български екзарх Антим Първи се съхраняват във Видинската митрополия. Иконите, църковната утвар, нагръдниците, кандилата предстои да станат част от голяма сбирка за бъдещ църковен музей на Видинската митрополия, за да може всеки българин да се докосне до вещите, ползвани от първия български екзарх:


Заместник-министърът на правосъдието Красимира Филипова откри учебната година в СУ "Димитър Митев" при затвора в Ловеч. Директорът на училището Красимир Маринов (дясно) поздрави учениците, които прекрачиха прага на учебното заведение за лишени от свобода, което е най-старото училище в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“:


Българският патриарх Неофит посети Монтана, където разгледа новостроящият се православен храм „Свети Дух“ и засади дърво в двора на храма. Патриархът благодари на общинското ръководство за помощта, която оказва на черквата и за строителството на нови храмове в общината:Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай