1 424 4

Последовател на Динко арестува бежанци

Казал им да седнат на земята и им взел документите

Последовател на Динко арестува бежанци
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

Появи се новият Динко - този път от Северозапада. Мъж от монтанско село задържал петима бежанци, казал им да седнат на земята и им взел документите, съобщи Нова телевизия.

По вида на мъжете Димитър Младенчов от Славотин веднага преценил, че не са местни, а са мигранти. Затова повикал полиция и им събрал документите. Претърсил им и багажа. 

След като се убедил, че са безопасни, искал да разбере накъде са тръгнали и започнал да им чертае държавите в пясъка.

"Сърбия, Словения, Австрия, Германия и те ми показаха, че искат в тази посока да се движат", разказва Димитър.

Около 30 минути момчетата са седели на земята и да чакали полицаите. Те дошли, проверили са им документите и след това са ги освободили. Малко по-късно екипът на телевизията откри петимата младежи на пътя между селата Д-р Йосифово и Студено буче. Гладни, мръсни, тръгнали пеша към София.

Дали последните си пари на трафикантите. Тръгнали от Афганистан и Пакистан към Западна Европа преди четири месеца, но пътят им спира в бежански център в България.

Преди да тръгнат отново на път разказват, че често са спирани от хора като Димитър, а той не смята, че е направил нещо грешно.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • TOMA POR KULO
  Отговор
  1 23:01  15.09.16
  EI 6TE SE NAPALNI EVROPA S BOGATI BEJNZI KADETO DAVAT PO 7000DALARA POSLE IMALO ATENTATI E EMI 6TE IMA NITO SE ZNAQT KAKVI SA 6TO SA I DALI NA PONE 30 PROZENTA NE IM POMAGA IDIL I KAKTO E KAZALA BABA VANGA V EROPATA 6TE GOSPODSTVA ISLQMA SLED OPREDELEN PERIOD OT VREME TAKA 6TE E 6TOM EVPOPA SI SVALQ G.6TITE PRED TAKA NARE4ENITE BEJANZI S PARI
 • Васичка Атанасова
  Отговор
  2 00:48  16.09.16
  този палячо с боядисаната коса и мустак другия път като попадне на някой агресивни ще го опънат в храстите дето се прави на рамбо
 • главна прокуратура
  Отговор
  3 02:55  16.09.16
  ай стига ве,много станаха мародерите!
 • Тошибиян
  Отговор
  4 08:14  16.09.16
  Поредния дето тараши талибаните за пари под предлог че е патриот и го прави за родината..понеже да ги прекарваш е много рисково по добре е да ги тарашиш и арестуваш преди граничарите щото и те тва прават.....

Напиши коментар:


Публикувай