1 213 2

КПП-та в София заради протест срещу бежанците

Стефанаки Йоанис

МВР изгражда контролно-пропускателни пунктове в столичния квартал "Овча купел", за да бъдат избегнати провокации по време на днешния протест срещу бежанците.

Пунктовете ще бъдат на няколко места в столичния квартал, съобщи БНР.

В охраната на протеста довечера ще се включат още конна полиция и водометни машини.

Проверките за оръжие, алкохол и наркотици ще бъдат в целия град и ще започнат часове преди 19.30 ч., когато е началният час на протеста, уточнява бТВ.

В СДВР има информация, че две групи от крайнодесни националисти и скинари ще се опитат да се сбият с мигрантите на няколко места в столицата, затова мерките, които ще бъдат взети, са изключително сериозни.

Снощи група рокери са отишли в района на общежитието за бежанци в "Овча купел", но когато видели полицейските патрули, са се оттеглили.

Жителите на „Овча купел” заедно с представители на ВМРО, „Атака” и Националния фронт за Спасение на България излизат на протест с искане за закриване на бежанския център в квартала. От ВМРО искат бежанските центрове да бъдат от закрит тип в рамките на три месеца, както и пълна екстрадация на нелегалните мигранти.

Живеещите в квартала изразиха притеснението си, че могат да бъдат засегнати от конфликтите на бежанците, и че мястото на центъра не е в район, в който има две детски градини, две училища и университет.

„Става въпрос за уриниране навсякъде, безразборно хвърляне на боклуци, блъскат се в магазините, родителите качват децата си по капаците на колите”, оплакват се пред бТВ хората от квартала.

Те допълниха, че не усещат страх или напрежение, а отвращение от начина на живот на бежанците и от бездействието на институциите. 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 11:28  16.09.16
    Този коментар е премахнат от модератор
  • Вън
    Отговор
    2 14:57  16.09.16
    Днес ги гледам мотаят се на групички от по 4-5 кат мухи без глави из центъра и зяпат ученичките. Не да ми блокират квартала на обикновените хора, а да ги затворят неканените. Какви бежанци от война нали ги виждам само мъже, млади с арабски и кавказки черти. Тях ли вардят!? Те хората от добро ли се вдигнаха. Престанете с тая толерстия, организацийте за защита на правата на тия навлеци после няма да върне честта на дъщеря ви няма да ви възстанови нервите от стреса нито щетите по имуществото.

Напиши коментар:


Публикувай