2 017 0

Обновени училища в Радомир

Снимка: Община Радомир
Снимка: Община Радомир
Стефанаки Йоанис

Училищата на Радомир посрещнаха децата и през тази учебна година с обновени класни стаи и модерна материална база.

През новата учебна година училищния праг прекрачиха 1 200 ученици, от които 154 първокласници. За децата на Радомир вратите си отвориха 8 училища и 3 детски градини.

С цветя и песни откриха новата учебна година в Радомир. 8 училища и 3 детски градини отвориха вратите си, за да посрещнат гостоприемно 1 200 ученици. 154 от тях за първи път прекрачиха училищния праг и станаха горди първокласници.

Окрилени те поеха по пътя на науката, поведени за ръка от своите първи учители. Директорите на училища плиснаха пред тях вода, за да бъде лек пътят им. Развълнувани родители с насълзени от умиление и гордост очи изпратиха децата си и им пожелаха успех в овладяването на знанията. Гълъби полетяха в двора на ОУ "Христо Смирненски", а в НУ "Арх. Зиновий" по традиция посрещнаха своите първолаци в стаи, украсени с балони и цветя.

Гости на тържествата в училищата бяха представители на общинското ръководство, сред които заместник кметовете Любка Димитрова и Димитър Димитров, председателят на ОбС Светослав Кирилов, родители.

В ДГ "Радомирче" бе направен ремонт на соларната система. В НУ "Арх. Зиновий" е освежена подовата настилка, боядисани са коридорите и класните стаи, укрепена е оградата, подменено е осветлението, обновена е спортната площадка. През лятната ваканция бе подновено осветлението на всички стаи и кабинети в ОУ "Хр. Смирненски". Извършен бе ремонт на покрива и столовата, както и на общежитието в ОУ "Христо Ботев" в с. Гълъбник. Основно ремонтирана е сградата на ЦПЛР - ОДК Радомир. Ремонт на канализацията бе направен в СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

4 училища, сред които ОУ "Хр. Смирненски", ОУ "Иван Вазов" в с. Извор, ОУ "Хр. Ботев" в с. Дрен и ОУ Христо Ботев" в с. Гълъбник са включени в списъка на средищните училища, което дава възможност за целодневна организация на учебния процес и осигуряване на столово хранене на пътуващите ученици.

В училищата на община Радомир работят правоспособни учители, отговарящи на изискванията за заеманата от тях длъжност.

В края на тази учебна година от училищата в общината ще се дипломират 256 абитуриенти.

България


Напиши коментар:


Публикувай