1 040 2

Защо децата обичат учител с татуси?

За четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството

Защо децата обичат учител с татуси?
Стефанаки Йоанис

Десетки весели очички обграждат този млад мъж с риза и панталон и кецове със Супер Марио. Може би е брат на някое първолаче или пък млад баща. Училищният звънец удря и той повежда малчуганите към класната стая. Това е Венцислав Рачев на 29 г. от Добрич и шарените му обувки не са единствената атракция, която го прави един от най-необикновените учители на този 15-и септември, съобщава Нова телевизия.

За четвърта поредна година Венци влиза в ученическата стая, а татусите му под официалното облекло са може би повече от децата в класа му - цели 24 произведения на изкуството. Всичко започва с един малък надпис – името на сестра му, а днес тялото му е платното, на което той рисува, онова, което го прави щастлив. В училище се опитва да скрива татуировките си, но си признава, че досега никой не му е направил забележка.

Рисунките по тялото му не са единственото хоби на младия учител, което го отличава. От няколко години той живее на село, където сам отглежда всички продукти за една заслужена шопска салата, а от гроздето в градината прави лечебен еликсир. Отдавна е заменил колата с колело и всеки ден върти педалите от дома до града и обратно. Освен татуировките, природата и колелото, Венци е заклет книгоман и в раницата му често натежава повече от един том.

В класната стая винаги е забавно с младия господин. За да научат по-лесно новия урок, Венци често интегрира нестандартни методи – танци, музика, пеене и различни игри. Родителите също му имат доверие напук на стереотипите и дори го съветват да бъде по-строг. Той обаче знае как да спечели доверието на децата – като им бъде приятел, но и пример за подражание.

Качен на колелото, с шарените кецове, официалната риза и десетките татуси Венци се прибира у дома, за да подготви първия урок за новата учебна година, а проливният дъжд, който възпрепятства спринта до вкъщи е сигурен сигнал, че и тази година ще бъде успешна.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • peter
  Отговор
  1 22:26  16.09.16
  AZ ZNAM ZASHTO, ZASHTOTO SA PARAZITI KATO OCHITELITE SI :D:D:D. PO PRINCIP NARKOMANITE SI PRAWQT TATOSI. AIDE LEKA VECHER NA VSICHKI...
 • кроко
  Отговор
  2 09:42  17.09.16
  "а от гроздето в градината прави лечебен еликсир" - ooo, всички го знаем тоя еликсир! Много помага при четене, малко на сутринта миришеш на пречел, ама и това има оправия!

Напиши коментар:


Публикувай