2 764 10

Вижте нощния протест на рокерите в София (Видео + Снимки)

Венцислав Михайлов

Хиляди мотористи се включиха в организирано масово каране по улиците на София в нощта срещу неделя, предаде Нова телевизия.

Целта на акцията бе да се привлече вниманието върху културата на шофирането, която предполага да не се застрашава живота и здравето на мотористите. Освен това, със зрелищната проява, те искаха да отдадат почит към загиналите при катастрофи по пътищата на страната.

Докато течеше голямото нощно каране, в социалните мрежи много жители на София изразиха възмущението си от факта, че общината е дала разрешение за толкова шумна проява в такъв късен час.

И какво се оказа? Полицията, която трябваше да осигури ескорта на целия кордон, както и зелената вълна по светофарите, някъде в Младост прави издънка, което води до разпокъсване на кордона, което пък от своя страна допринася за объркване на трасето от много колеги. Това написа в профила си във Фейсбук Иво Иванов.

Аз също забелязах, че в Младост изгубихме пилотната кола, която водеше колоната, а след това някакви полицейски коли се провираха между моторите, явно вече разбрали, че нещо са сгафили. Уви, след това редът нямаше как да бъде възстановен. Това е и причината да се минава на някои места по два пъти и изобщо причината за целия хаос, който настъпи из центъра. Добре че имаше колеги, които да отцепват кръстовищата, иначе щеше да стане още по-голямо мазало, отбелязва Иво Иванов.

Според него претенциите за многото шум и неразборията може да се отправят към МВР. Защото, когато става дума да потушават насилствено протести са много организирани, ама едно мероприятие, за което са известени от сума ти време, да опазят - не могат, заключава Иво Иванов.

 

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сън
  Отговор
  1 10:27  18.09.16
  Не можахме да спим от тези нагли джигити.
 • дедо стефчо
  Отговор
  2 10:43  18.09.16
  То полицията е виновна. Рокерите също се оплакват...
 • fuck nazis
  Отговор
  3 10:45  18.09.16
  Кой , кой е дал разрешение на тия пияни и друсани ?
 • Фронто
  Отговор
  4 12:18  18.09.16
  Към рокерите:също съм любител на моторите и като цяло ви подкрепям,но това всекидневно и еженощно виене на някои от вас по улици и булееарди дразни! Какво доказват? Искате другите по пътщата да ви пазят и да се съобразяват с вас_а вие защо не се съобразявате с другите.

 • ADVOKATA
  Отговор
  5 13:08  18.09.16
  "Пазете моториста" - искат да ги пазим за да ни правят съня кошмар. Снощният АД в кв.Младост преобърна отношението към моторджийте. Какво искат да постигнат, събуждайки цели квартали ???
 • Така е
  Отговор
  6 15:24  18.09.16
  Как да пазиш моториста ? Карам си по околовръсното със 70км/ч и тоя комплексар не изпреварва с 220-240км/ч, ако не и повече. Да го пазя, че кара без екипировка, без книжка, с превишена скорост, че се вре по задръстванията между колите. НЕ! Че са нетолеранрни? По цяла нощ в София само джангър вдигат ( живея в близост до булевард)... После ми ходели на демонстрации. Ако сам не се пазиш няма кой ... Щом кара с по 200км и се е утрепал - да е мислил ... На всякъде паметници на млади момчета, летяли като луди и се изпотрепали. При условие, че нямаме нито пътища, нито нищо - да се трепат. Няма как да предпазя някой с 250км/ч при ограничение от 80 ...
 • КОМЕ
  Отговор
  7 16:12  18.09.16
  Неее, това си е чисто м...лска-балканска простотия! Събрала се наглата тумба и си показала НАЙ-ПРОСТАШКАТА ПОСТЪПКА - ДА РЕВАТ С МОТОРИТЕ ВЕЧЕР!!! Нямам време да си напиша всичко, което ми е на сърце за тея ама вече ще си сложа лепенка: "ГАЗИ МОТОРИСТА"
 • 8 09:14  19.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 12:49  19.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 10 16:59  19.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай