1 121 0

18 септември – България в снимки

18 септември – България в снимки
Снимки: БТА
Стефанаки Йоанис

Парк „Кайлъка” в Плевен се превърна за един ден в оживен фермерски пазар. Инициативата за селскостопанската изложба е на Министерството на земеделието и храните /МЗХ/ под мотото „Подкрепяме българското”. Представиха се над 30 производители.

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на традиционния събор в село Венец, област Шумен.

Кръг от отворения държавен шампионат по Силов многобой се проведе в Димитровград.

Националният военноисторически музей (НВИМ) отвори за свободно посещение Военния мавзолей-костница с църква „Св. Георги“ на централните софийски гробища. Инициативата бе част от Европейските дни на наследство, които се провеждат ежегодно в почти всички страни от Стария континент и са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейския съюз.

Това лято басейните с луга и лечебна кал на Атанасовско езеро се оказаха по-достъпни и се радваха на голям интерес от бургазлии, и гости на града от цялата страна и чужбина. Новата визия на района, подобрената инфраструктура и информация, разширеният набор от средства за транспорт направиха южната част на езерото, край Черно море топ дестинация това лято. Средно над 2000 човека са посещавали района, след направения по проект „Солта на живота“, LIFE+, който се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници АД. 

България


Напиши коментар:


Публикувай