2 274 7

Взимаш 200 лв., връщаш 5000

Лихвари тормозят семейство в Лом

Снимка: btvnovinite.bg
Снимка: btvnovinite.bg
Анжелина Димитрова

Първокласникът Станислав не успя да отиде на първия си учебен ден заради тормоз към семейството му. На прага на училищния двор, майка му е нападната от друга жена, която й отправила тежки закани, съобщи bTV. 

Близките на 6-годишното момче са тормозени заради два заема от по 200 лв., взети от Кирил Александров, мъжа на нападателката, в рамките на две години. Парите отдавна са върнати, но те продължават да плащат.

Майката Оля Иванова е причакана от жената на нарочения за лихвар и нападната на прага на училищния двор. Причината е, че семейство Иванови са подали жалба за изнудване и заплахи срещу съпруга й. „Щом си пуснала жалба срещу мен, ти не знаеш законите, ти си си подписала смъртния акт” - това е чула Оля от нападателката си.

Всеки месец Иванови дават по 100 лв. за заема. Според сметките им до момента дали близо 5000 лв. Парите идват от майчински, заплати, инвалидни пенсии на техни роднини и дори от еднократната помощ за първокласник.

Нароченият за лихвар отрича обвиненията, но не и предизвикания от съпругата му конфликт. По думите на Кирил Александров той не е убиец или измамник, а работар.

Полицията проверява обвиненията в лихварска дейност и съпругата му заради заканите за убийство пред училището. Докато събира доказателства, детето продължава да не ходи на училище.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 10:53  19.09.16
  В тая държава има поне 1-милион за трепане ,за да се изчисти нацията от туморите на демокрацията.Включително и тези в парламента и правителството.

  Коментиран от #5

 • УДФ
  Отговор
  2 11:05  19.09.16
  Тия ич не са прости толкова пари са върнали па са сетиха кога да са оплакват. Пълно е с бавноразвиващи
 • гост
  Отговор
  3 11:17  19.09.16
  Затова пари от лихвар, бързи кредити, заложни къщи и др. подобни не се взимат. Много хора така са си загубили апартаментите, къщите, коли, или пък както в този случай много пари. Банките са достатъно гъвкави в момента и може да си правиш овърдрафт, къде са 200лв, къде са 5000лв. Или има гнило, или е поредната хорска гулпост както пенсионерите които дават по 20х.лв на непознати. Да са подали сигнал и да са го засякли при предаване на пари, не сега да се разследва и да се разпитва.
 • мъни
  Отговор
  4 11:29  19.09.16
  Значи, взели са 400 лв, а досега са върнали 5000 и ония изверги продължават да ги изнудват за пари? Нищо не става от тая държава, после нямало рекет!? Те рекетьорите сега дават заеми по интернет, не без благоволението на висши партийни функционери, за, които всички се досещаме кои са.
 • cornholio
  Отговор
  5 12:03  19.09.16

  До коментар #1 от "бббббб":

  Ей тия като тебе са за трепане дето викат "тая държава". Тая държава си ти ..

  Коментиран от #6

 • Де юре
  Отговор
  6 19:43  19.09.16

  До коментар #5 от "cornholio":

  "Тая държава" са политиците ни скрити зад административните мижитурки. А ние сме народа, тези които търпим гореспоменатите.
 • 9999
  Отговор
  7 01:49  20.09.16
  Да има много за линч!Например на другаря Иван Костов двечките му дъщерички си живеят в Италия и си въртят бизнеса с българските парички щото тати продаде за левчета много неща,ама разликата от истинската цена е в неговото джобче.И ако е само той с мед да го намажеш-ама всичките от леви,десни,червени,сини и всякакви твари.Също и все още плачещи наши актьори-но децата им вси по голямата чужбина0как така се случва. ИМАМ ДЕТЕ ГОЛЯМО С БАКАЛАВЪРСКА И МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН,АМА НЯМАМ ПАРИ И ВРЪЗКИ.много важно че е завършило с висок успех.

Напиши коментар:


Публикувай