1 096 5

Полицейски операции срещу шумните мотористи

Полицейски операции срещу шумните мотористи

Полицията в София започна операция срещу водачите на мотори, които вдигат шум през нощта. Повод за това станаха десетките жалби след среднощното шествие на мотористи в столицата в събота вечерта.

Близо 50 мотористи са проверени от екипите на "Пътна полиция" в София само в  неделя вечерта, обясни пред "Хоризонт" директорът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев: По Южната дъга, по Цариградско шосе и в Люлин, където има прави участъци от пътното платно, които създават предпоставка за по-бързо и шумно каране на мотоциклет. Десет от тях бяха наказани, като имаме три мотоциклетиста, на които моторите им са спрени от движение.

Полицията е задържала и 17-годишно момче, което е управлявало мотоциклет без да има книжка затова. Той го считаше това за нещо нормално,  допълни комисар Тенев.

Проверките ще бъдат всяка вечер, обясниха от КАТ. Ще се издирват и водачи, които крият номерата на моторите си с превишена скорост.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Евала на полицията
  Отговор
  1 12:02  19.09.16
  Евала на полицията лятото свършва, моторите се прибират - полицията започва проверки хвала !
 • Чоко
  Отговор
  2 12:09  19.09.16
  Крайно бреме беше да им "свият сърмите"на тези. Вместо да умуват за улични знаци "Пази мотористите"да сложат знак "Пазете тишина". През ноща по бул. Сливница се носи такъв рев, като че ли сме на Мотостадиона. Дори и там когато имаше състезания някога, нямаше такъв рев. Що да простотия да караш мотор и да го форсираш като реактивен двигател? Вижте ме или ако не ме виждате руите ме колко съм прост. Ако караш кола с пробито гърне, глоба по закон, въпреки че не вдигат толкова шум. За мотористите - нищо!? Защо? За тях също важи ЗДП. Колко пъти ги засичам да карат по велоалеята на бул. Тодор Александров. А Пътна полиция спи, и то посред бял ден.
 • азко
  Отговор
  3 12:21  19.09.16
  Ми не съм привърженик на стикера "пазете моториста",и никога не бих си залепил такъв.По-скоро бих си залепил стикер от рода на спазвай закона за движение или нещо подобно.
 • 4 14:04  19.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • коко
  Отговор
  5 23:12  19.09.16
  Подлудиха ни тия.

Напиши коментар:


Публикувай