939 0

19 септември: България в снимки

Есенните пасажи от сафрид и лефер навлязоха във варненския залив. Майсторите риболовци се хвалят с добър улов от вкусната риба:


Мощна гръмотевична буря се разрази през нощните часове над Лудогорието. Тя бе придужена и от проливен дъжд. На снимката - гръмотевици над град Исперих, Разградска област:


В двореца "Врана" Либералният институт за политически анализи, фондацията "Фридрих Науман" и Европейският либерален форум организираха кръгла маса-дискусия "Свободата, сигурността и върховенството на правото - демократичното общество в 21-ви век". На снимката: Симеон Сакскобургготски (ляво) и Зинаида Златанова (дясно):


Около 12 милиона са инвестирани през последните години в изпълнение на проекти за развитие на спортната база в община Симитли. Това съобщи за БТА кметът на общината Апостол Апостолов. Според него с осъществяването на проекта „Подобряване на инфраструктурата за спорт и отдих на Община Симитли”, изпълнен по Програмата за развитие на селските райони, благодарение на който се изгради спортният комплекс „Симитли” със стадиона, нова зала, плувен басейн и други съоръжения, с изграждането на стадиона в Крупник и създадените многофункционални центрове за спорт и отдих в пет от големите села в района може да се каже, че общината разполага вече със съвременна спортна инфраструктура с европейски облик:


Последни приятни мигове и дни от края на летния сезон. На 22 септември в 16,22 часа настъпва есенното равноденствие и започва есента:


 

България


Напиши коментар:


Публикувай