875 7

България не се продава

Красимир Каракачанов с обръщение към Пьотър Толстой

Калина Петрова

Обръщение на съпредседателя на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов към руския журналист и депутат Пьотр Олегович Толстой.

България не се продава, г-н Толстой.

На човека, който си позволи неуместното изказване, че руснаците щели да изкупят България, искам съвсем кратко да напомня: България не се продава!

България - това е 14 века история, с няколко века повече от руската. България даде на Русия азбуката и християнството.

И Вие, руснаците, и американците, и европейците досега изкупувахте български политици, които доведоха България до това незавидно положение!

Но за добрите ни отношения – да сме наясно, България не се продава.

Уважаеми господине, България винаги ще бъде признателна за свободата си. И точно тази свобода и независимост ние ще браним срещу когото и да било. Приемам, че изреченото от Вас е глупава шега. Длъжен съм да кажа обаче, че е неумела и безвкусна. Прилича повече на провокация.

На подобни провокации ние, българите, едва ли ще се хванем. Но те оставят горчив вкус - неприятното усещане, че някой злоупотребява с традиционно добрите ни отношения.

Надявам се, че зад думите си стоите само и единствено Вие, г-н Толстой, и те по никакъв начин не представят мнението на гражданите на Русия.

По тази причина очаквам Вашето лично извинение към българския народ!

Повод за реакцията на съпредседателя на Патриотичния фронт и заместник-председател на Народното събрание Красимир Каракачанов е коментарът на Пьотър Толстой, направен в неделя вечерта пред БНТ. В репортаж на медията от изборите за държавна Дума в Русия Толстой обяснява за намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България: „Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.

София / България


Още по темата

 • България не е за продан

  България не е за продан

  България не е за продан - това заяви кандидатът на АБВ за президент Ивайло Калфин по БНТ. Коментарът е по повод на думите на вече избрания за депутат ...
  19.09.2016
  1 073
  1
 • Не така товарищ! Карай по-внимателно с покупките

  Не така товарищ! Карай по-внимателно с покупките

  Някакъв Пьотр Толстой намерил просто решение за руската политика към България. Ама бил добър журналист. Бил праправнук на Лев Толстой... И не знам си ...
  19.09.2016
  3 725
  40
 • Извинете се

  Извинете се

  „Крайно неудачно, арогантно и неприемливо изказване и час по-скоро трябва да бъдат поднесени официални извинения към Българската държава и ...
  19.09.2016
  1 464
  9
 • България не е, и никога няма да бъде за продан

  България не е, и никога няма да бъде за продан

  Мнението, изразено от новоизбрания руски депутат Толстой, е арогантно, категорично погрешно и по никакъв начин не допринася за развитието на ...
  19.09.2016
  2 023
  22
 • Борисов: Достатъчно ни ядоса г-н Толстой

  Борисов: Достатъчно ни ядоса г-н Толстой

  „Достатъчно ни ядоса този руски депутат г-н Толстой с глупостите, които изговори вчера, но това си е негова работа“. Това заявява в ...
  20.09.2016
  1 773
  17
 • Изказванията на Толстой са недопустими

  Изказванията на Толстой са недопустими

  „Парламентарната група на ГЕРБ определя като недопустими за един политик и оскърбителни за националното достойнство на българите думите на ...
  21.09.2016
  697
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гошо
  Отговор
  1 14:10  20.09.16
  Да,не се продава,ВИЕ я подарихте!
 • Гост
  Отговор
  2 14:12  20.09.16
  Че кой е този лудия да я купи?Те и без пари да я дават пак няма кой да я вземе.
 • бати
  Отговор
  3 14:38  20.09.16
  Оф ся половината мижитурки в БГ, дето заемат някви официални държ. постове ще се изредят да повтарят кат папагали че България не се продавала........и си мислят че в очите на останалите ще изглеждат като големи патриоти и държавници. Видяхме ви толкоз години какви сте, и това което не успяхте да продадете от България(за жълти стинки)го подарихте на тоя и оня. Освен да лаете, и да си пълните джобовете с мръсни пари друго не можете, ама и вашто време ша дойде. П.П. Айде тоз Каракачанов поне се е изказал малко по-засукано, някои съвсем се оляха в изявленията си относно тая реплика на руснака.
 • oneste
  Отговор
  4 15:37  20.09.16
  Брей, Бойко много лесно се нервира, но е прав да не слуша внушенията на "министъра" с откровено безумен поглед, за разлика от преди, когато му внушиха, а и той си повярва, че може и да ги понапляскаме руснаците, ако можем да ги досегнем!
 • oneste
  Отговор
  5 15:38  20.09.16
  Брей, Бойко много лесно се нервира, но е прав да не слуша внушенията на "министъра" с откровено безумен поглед, за разлика от преди, когато му внушиха, а и той си повярва, че може и да ги понапляскаме руснаците, ако можем да ги досегнем!
 • Гост
  Отговор
  6 17:28  20.09.16
  Как пък най гоюемите русофили продажници започнаха да говорят че не се продава! Начело с андрей райчев! Че то вие я продадохте'отдавна! Като не я продаваш се разтурете с волен да ви повярваме! Или вече подарявате?!
 • мдаа
  Отговор
  7 00:44  21.09.16
  Че кой (евреин) си продава кокошката която снася златни яйца

Напиши коментар:


Публикувай