636 1

От РБ посочиха БСП като основен конкурент в изборите

Трайков се надява десните избиратели да припознаят него, а не номинацията на ГЕРБ, която още не е обявена

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков посочи БСП за основен конкурент в предстоящата кандидатпрезидентска надпревара. Това стана след като днес РБ подаде документи в ЦИК за участие във вота.

Трайков посочи още, че се надява десните избиратели в по-голяма степен да припознаят него, а не номинацията на ГЕРБ, която засега не е обявена и по тази причина се чувствал "самотен в евроатлантическата ниша".

„Дойдохме да се регистрираме, за да дадем възможност на свободните хора да направят своя избор за държавен глава и искаме за нас да се гласува по убеждение, а не под строй - така че колкото хора с такива убеждения има, толкова голям резултат ще постигнем“, заяви още той.

Трайков каза още, че очаква на евентуален балотаж да получи подкрепата на претендента на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов. "Все пак аз съм македонец от Македония, той - от Русе", заяви Трайков. По-рано днес пък Каракачанов изрази очакване реформаторите да застанат зад него, ако отиде на втори тур.

Трайков подчерта още, че обединението иска честни избори и засега вярва, че те ще са такива. „Няма да водим кампания срещу никого, особено когато не знаем кой е той, а ще водим кампания за нашите разбирания и ако те влязат в колизия с други разбирания, ще се постараем да ги разобличим“, каза още той и добави, че не очаква провал.

Ако у нас има останали нещо като служби, нека те да разберат кой е изкупил половин България, кой ще изкупи другата половина, и да го обявят публично, заяви той по повод изявленията на руския депутат Пьотр Толстой.

Според него по казуса "Белене" трябва да се намери начин, който да ангажира във възможно най-пълна степен съдействието на руската страна, за да може да се вземе цена за очакваното оборудване.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ТИКВОЧА
    Отговор
    1 19:55  20.09.16
    В ОТБОРА ОТСЪСТВА САМО ПЕПИ ГОТИНОТО И МАЧА ЗАПОЧВА. НЕЕ ИСТИНА НО ТЕЗИ ХОРА СА СЕ ВЗЕЛИ МНОГО НА СЕРИОЗНО ЧЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ НО ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН БОКО КРАТУНАТА ЗАЩОТО ИМ ДАДЕ МНОГО ВЛАСТ НА ТЕЗИ ГЛАДНИЦИ. ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА ГЛУТНИЦА СА КАКВА ЖАЖДА ЗА ВЛАСТ КАКВА ЖАЖДА ДА ГЛОЗГАТ НАРОДА И КОЛКО СА ДОВОЛНИ ЩЕЛИ ДА ХОДЯТ НА БАЛОТАЖ.Е.АТИ СМЕШНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ПОБУТАТ ПО СТЪЛБИТЕ.

Напиши коментар:


Публикувай