897 2

И ДПС официално влиза в президентската надпревара

Засега обаче от ДПС мълчат дали ще издигнат собствен кандидат за държавен глава

И ДПС официално влиза в президентската надпревара
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

И ДПС влиза в играта за президентските избори. Движението подаде документи за регистрация в Централната избирателна комисия.

От тези избори трябва да има победител и победителят трябва да са България и българските граждани, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, след регистрирацията в ЦИК.

Засега обаче от ДПС мълчат дали ще издигнат собствен кандидат за държавен глава и дали това ще бъде почетният председател на партията Ахмед Доган, както лидерът Мустафа Карадайъ намекна преди дни.

Всички опции са отворени пред ДПС с този акт, включително и да имаме кандидат, и да нямаме такъв, коментира Карадайъ.

По думите му ДПС е очертало нужния профил на бъдещия президент на страната още май-юни. Имаме още време да извървим процедурите, които предстоят, каза той и допълни, че ДПС се отнася много отговорно към този въпрос, като припомни, че крайният срок за регистрация на кандидатите е 4 октомври.

В отговор на въпрос за ДОСТ Карадайъ заяви, че не го вълнуват "лакърдиите на който и да е" и допълни, че ДПС е сериозна партия, доказала себе си, има своето място и не се влияе от процеси и поведение на които и да е други политически сили.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Хасан
  Отговор
  1 13:02  21.09.16
  Ах Мустафа що не кажеш че събирате оферти, който даде най голямата оферта на него ще му духате.. Вземете пример от Ердоган и бъдете турци с чест и гордоста не кючекчийки..
 • гост
  Отговор
  2 13:48  21.09.16
  Препоръчвам им да издигнат Един Човек претърпял катарзис!

Напиши коментар:


Публикувай