503 0

Либерали и демократи правят обединен център за изборите

Стефанаки Йоанис

ПП "Български демократичен център", ПП "Радикалдемократическа партия в България" ПП "Българска социалдемократическа партия", подписаха споразумение за партньорство на предстоящите президентски избори. Споразумението за партньорство предвижда и дългосрочно сътрудничество и общи политически действия, чрез създаването на Обединен демократичен център, основан на общи виждания, ценности, принципи и приоритети.

Като партии, част от център-дясното политическо пространство, партиите споделят общи виждания за развитието на Република България. Като приоритет за предстоящите избори е утвърждаването на международния авторитет на България, чрез ефективно и устойчиво участие в европейските и евроатлантическите структури – стана ясно след подписване на споразумението. И трите партии отчитат важността на предстоящите президентски избори, за демократичното бъдеще на България, и заявиха, че ще подкрепят кандидата за президент, който е способен да преведе страната ни през предизвикателствата на динамичната геополитическа обстановка и успее да бъде гарант за широк диалог между всички партии, в търсенето на правилните решения за развитието на България.

Партньорите заявиха, че вече се водят разговори и с други политически сили, които имат желание да се присъединят към идеята партиите в център- дясно да бъдат обединени на основата на своите програми и принципи. Те изразиха своето желание да продължат партньорство си и след изборите за президент и вицепрезидент. Успехът на съвместната ни дейност ще направи желано и възможно задълбочаване на нашето взаимодействие за изграждане на политически съюз на партии, противопоставящи се на опитите за монополизиране на политическия живот, работещи активно срещу конфронтацията и популизма в търсене на разумните решения за просперитета на България – пише още в документа подписан от лидерите на трите партии.

България


Напиши коментар:


Публикувай