1 106 18

Румен Радев: Страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия

Те вредят и на ЕС, а и на България като член на ЕС, категоричен е той

Венцислав Михайлов

Лявото, за мен, означава приоритет на обществения над корпоративния интерес. В нашия съвременен прочит лявото протестира срещу договорите за свободна търговия и замяната на националното правосъдие с търговски трибунали.

Споделям разбиранията на лявото, че трябва да има равен шанс за всеки. Не виждам със законите за нашето образование това как ще стане. Споделям и виждането, че трябва да има човешко развитие, а не само потребление и консумация.

Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ген. Румен Радев. Той коментира, че разделянето на коалицията, която го е издигнала, „математически погледнато“ не е било най-доброто решение, но „разводът с АБВ“ е показал, че той не е назначен от тях кандидат:

Мисля, че избирателите на лявото пространство са по-мъдри от своите партийни централи и с техния масивен вот ще преодолеят тези различия. В никакъв случай моята амбиция не се затваря с избирателите на лявото пространство, напротив, диалогът ми е с всички български граждани. Срещам се, много хора идват, безпартийни. Идват хора дори с десни убеждения.

Радев сподели, че „няма да е лесно“ да работи с управляващите, ако стане държавен глава, но е оптимист, че ако победи в надпреварата, ще има предсрочни парламентарни избори и „нещата ще се решат от само себе си“. Според Радев, „дефицитът на истина е определящ в нашето общество“ :

Трябва да има истина. Само с истината, с един реален анализ какво е действителното състояние на държавата, без замитане на проблемите, може да има доверие на хората в управляващите.

Радев оцени високо приноса на Плевнелиев към IT сектора и позицията му относно оставянето на кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН, но заяви, че не приема външната му политика и „войнствените“ пози спрямо Русия. Радев е категоричен, че страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, защото те вредят и на ЕС, а и на България като член на ЕС.

Вредите от санкциите ги виждаме. Ако някой може да обоснове ползите – да заповяда! Вижте какво става от историята на санкциите – те се налагат шумно, обикновено, и се отменят тихомълком. Вижте позицията и на Италия, Словакия, Унгария, Гърция – хората търсят правата си, когато са ощетени.

Радев отчете, че националната сигурност „не е само оградата“ и изтъкна като огромни проблеми икономиката, образованието, демографския срив, здравеопазването и сигурността на отделния човек. Той допълни, че няма да иска промяна на Конституцията и увеличаване на президентските правомощия, ако спечели:

Президентът трябва да поставя цели и да поставя въпроси, и то базирани на нашите национални цели.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Фронто
  Отговор
  1 15:47  21.09.16
  Не санкции - ЕМБАРГО! На всичко и във всичко. До положение каскета на Ленин да ядат!
 • ансер
  Отговор
  2 15:58  21.09.16
  Санкциите следва да бъдат наложени на САЩ защото о.раха цял свят
 • onq s konq
  Отговор
  3 15:59  21.09.16
  Ето я ЖЕЛЯЗНАТА ЛОГИКА НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА ОТ ПРО-РУСКИТЕ ПАРТИИ/в случая БСП/:Да се отмени ембаргото на Русия за да може та да забогатее,та да НИ ИЗКУПИ ПО-ЛЕСНО!!!...След което закономерно следва "БЪЛГАРИТЕ ВЪН ОТ НАШИТЕ ЗЕМИ ,СПОРЕД НАШИТЕ ЗАКОНИ"...

  Коментиран от #4

 • на коня под опашката
  Отговор
  4 16:48  21.09.16

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Да посетиш скоро личния си лекар. А да, щях да забравя, ти нямаш такъв. А ти е наложително.

 • да изтоним руснаците
  Отговор
  5 16:53  21.09.16
  Кой те пита за каквото и да е било ? Руски лизгар! С такова надупване на руснаците и един файтон хора няма да грасуват за такива като теб! Не помниш ли че когато руснаците се разполагаха в България като у тях си българите работехме за мизерните 50$ а в магазините нямаше нищо ? Или пак ще откриваме КОРЕКОМ и вместо да ходим в цяла Европа и Америка ще ходим да работим за "твърда" валута в Либия?
 • Девон
  Отговор
  6 17:01  21.09.16
  Какъв равен шанс за всеки виждаш ? Не помниш ли че комунистите прибраха на хората ниви ,инвентар че даже и магарешките каручки прибраха ,без да говорим за хубавите градски къщи които си ги взеха за техно лично ползване ?А който небеше доволен го разстрелваха по руски образец за назидание ? Тия комунисти - руснаци много взеха да се обаждат!!!
 • кочо
  Отговор
  7 17:53  21.09.16
  И този простия фатмак ще ми става президент.Българите са тъпи,но не толкова ,че да изберат тъп военен.
 • Киро
  Отговор
  8 18:14  21.09.16
  Ето - лъсна му задника и на тоя, лоена торба на хранилка на мурзилките! Аре, чао, господин "кандидат президент", даже и до балотаж няма да стигнеш!
 • да върнат крим
  Отговор
  9 18:32  21.09.16
  тъпотии ! Санкциите са, защото вземат чужди територии!
 • Ринго Сталин
  Отговор
  10 18:51  21.09.16
  АЗ ПРЕДЛАГАМ , ВСИЧКИ ДРУГАРИ ОТ БКП / БСП ...ДА СЕ НАДУПЯТ ДРУЖНО НА ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК НА КПСС , И МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВАТ СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ ДА НИ ОПРОСТЯТ ПРОСТОТИЙТЕ ДЕТО Е ПОДПИСВАЛ СТАНИ ШЕФ И СИЕ ...
 • гост
  Отговор
  11 20:07  21.09.16
  Ейтова е бесен и злобен Русофил , а българите и България кучета ги яли те не са важни . Важни са другите . Тоя народ българския напълно си заслужава управниците . Тоя военния тъпан , ако беше в нормална страна , не президент , ами за селски кмет няма кой да го избере . Но в България изборите се нагласят и магаре може да направят президент стига да удобно на някой .
 • СЛАВА РОССИИ
  Отговор
  12 21:05  21.09.16
  РУССИЯ е единствена която може да ни спаси от Българският Държавен Еничарски Гнет! Днес няма нито една партия която да мисли и работи за гражданите на България! А що се отнася за "злото" от Русия ще кажа това, та ние достигнахме най-високо жизнено равнище благодарение на безрезервната помощ на РУСИЯ. А тук днес у нас е Башибозукщина, Бардак, Национална катастрофа. Демокрация дето Сулю и Пулю се натискат да карат влака. Диктатура на пролетарията а диктатура на чорбаджилъка! Забравихте ли кой не Джендо, кой хвърли в поща на локомотива Пейо Яворов, кои прекърши живота на Вапцаров, кой бучеше глави на колове1 преди 9ти 1944 г. Кой окъпа народа в кръв 1923 г.
 • СЛАВА РОССИИ
  Отговор
  13 22:37  21.09.16
  Когато не сте съгласни с позиция на други, защо не се изходите до края като разкриете коя е Партията ви вдъхновителка на всички ваши постижения днес. Така по-лесно ще стане ясно с какъв материал боравим участниците на форума.

  Коментиран от #14

 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  14 22:52  21.09.16

  До коментар #13 от "СЛАВА РОССИИ":

  Слава на България ,русия сама ще се оправи без да и ближем задните и предните части

 • Умрял кон не рита
  Отговор
  15 23:01  21.09.16
  Как се казва твоята партия ? България не само че не диша а ми и не рита. На система с изкуствено дишане сме , без икономика и на милостиня-заеми . Както се казва : добре сме ама шъ съ упраим. Или надявай са Х на пояни жени. Какво ти нивото на школото бе Юнак?
 • Интереса Български е единствено с РУСИЯ
  Отговор
  16 23:28  21.09.16
  На света няма друг народ или държава който да ни изведе на прав път. За 25 години ДЕРМО крация сме в агония! А за 25 г. Социализъм живеехме къде, сега дори не можем ДС си го помислим. Та ние сме продадени и чужди в собствения си дом. България не е наша! Чорупката, всичко зависи от това какво имаш в чорупката.

  Коментиран от #18

 • ААА. ааааман от КПСС
  Отговор
  17 02:10  22.09.16
  Аз се чудя на този пилот ?...Радев. Ама въбще не си в час .Не президент , как си станал пилот ? Ти трябва да служуш на България бе чоджум.Сигурно с комунистически протекции си станал пилот се личи. От не ходиш да станеш президент в сибир бе момче? Българският президент ,трябва да бъде Българин.Да представлява България,и да работи за България.
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  18 09:40  23.09.16

  До коментар #16 от "Интереса Български е единствено с РУСИЯ":

  Те ни водиха ,водиха .... та ни доведоха до 50$ заплата - мерси !Нека сега сами да се водят пък ние ще се оправим!

Напиши коментар:


Публикувай