1 150 6

Елена Йончева: Думите на Толстой не са просто нагли, а пошли

Елена Йончева: Думите на Толстой не са просто нагли, а пошли
Стефанаки Йоанис

Изказването на Толстой е не просто нагло, а пошло. Големият проблем е, че много руснаци мислят като него. Това е липса на уважение. Така журналистът Елена Йончева коментира пред Нова тв думите на руския телевизионен водещ Пьотр Толстой „България ще я купим цялата, половината от крайбрежието вече купихме”. 
Според политолога проф. Евгений Дайнов, когато кажем Запад, имаме предвид среда, в която всеки човек да може да води независим живот и да не го тормози, а Изток е конструкция, в която силният тормози слабия. 
В дена, в който честваме независимостта той определи независимостта като „да нямаш господар и да не се кланяш”. Елена Йончева подчерта, че „Независимостта не е гаранция, а само условие дали България може да защитава националния си интерес." 
"През последните 25 години се люшкаме между две крайности – от вечна българо-съветска дружба до крайно американофилство. Не можем да заемем прагматична позиция. Независимостта е въпрос на самочувствие и другите да те уважават", добави тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 13:35  22.09.16
  Тая ако не я беше ритнал Станишката друго щеше да пее
 • гост
  Отговор
  2 13:58  22.09.16
  Хубави думи, обаче трябва да се знае че за да те уважават другите трябва първо сам да се уважаваш и това ясно да се забелязва, а в последните 25 и повече години самоуважението на българина изобщо не е най-силната му черта, и с всяка изминала година чезне все повече, като най-ярък пример за това дават управляващите ни през цялото това време. То не беше надупване, не беше подлизурство, не беше лакейство, не бяха "безкористни" услуги и подаръци към по-важните чуждестранни персони и организации, и т.н. Та какво уважение се очаква да получи България, когато с всичките си действия показва че не го заслужава.
 • Патето Яки
  Отговор
  3 14:35  22.09.16
  Стефанаки да беше сложил една усмихната снимка, тука гледа като пренебрегната жена въпреки че е симпатяга.
 • Ужас
  Отговор
  4 14:57  22.09.16
  Ааааааа ААААААААА Нееееееееееееее не искам да изхвърлям и този телевизор .
 • 5 15:13  22.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • W12
  Отговор
  6 15:34  22.09.16
  Руснаци,турци,англичани,македонци,американци без това купиха българия.Българите не купуват почти нищо защото са бедни.

Напиши коментар:


Публикувай