1 267 0

Как се плаща тока?

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

24 часа

Българи от Македония се колебаят дали да гласуват

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) обяви конкурс за избор на председател на спецсъда. 5-годишният мандат на досегашния шеф Георги Ушев изтича през октомври. Спецсъдът разглежда дела срещу организирани престъпни групи и за тероризъм. От Министерството на правосъдието предлагат там да преминат и делата за корупция по високите етажи на властта. Идеята обаче е посрещната на нож от гилдията. Според източници на “24 часа” Ушев най-вероятно ще се бори за втори мандат на председателското място.

Труд

Потайностите на евксиноградската изба

По-рано започна тази година гроздоберът в бившите царски лозя в правителствената резиденция в Евксиноград. Очаква се близо 35-37 тона вино да напълнят половинвековните бъчви в базата на властта в Евксиноград, научи “Труд”.

Стандарт

Толстой може да получи забрана да влиза у нас

Новоизбраният депутат от "Единна Русия" Пьотр Толстой може да получи забрана да посещава България заради думите си, че Русия може да купи цялата ни страна. Това стана ясно от изказване на външния министър Даниел Митов. "Невъзпитаното поведение на лицето П.Толстой заслужава отговор от друг характер, и той не е дипломатически, а по-скоро консулски. За такива като него се прилагат други инструменти, които ги лишават от възможността да посещават страната, към която са се държали невъзпитано", написа във фейсбук Митов от Ню Йорк, където участва в 71-ата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

 Монитор

Пенсионери си плащат тока със стари пушки

Пенсионери, чиито предци са участвали в Руско-турската освободителна война, си плащат тока с пари от продажбата на пушките на роднините си. Това съобщиха за „Монитор“ от колекционерски организации, които издирват в опит да го запазят малкото останало автентично оръжие от този период. Според тях хора, които изкупували, а после препродавали старите пушкала - най-вече от марката „Крнка“, давали по не повече от 50 лева за запазен екземпляр. Тъй като оръжието е произведено преди 1900 година, то не подлежи на регистрация в КОС и на практика е безполезно, а и съхранението и търгуването с него не е незаконно.

България


Напиши коментар:


Публикувай