2 287 4

Слави Трифонов внесе документи в ЦИК за референдума

С допитването даваме възможност на нашите съграждани да изразят волята си, без да правят революции и без да събарят парламента, каза телевизионният водещ

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, който ще се проведе заедно с президентските избори.

Трите въпроса в допитването ще са за мажоритарно и задължително гласуване, както и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за действителен глас.

Някои от въпросите в референдума се отнасят точно за нашите сънародници в чужбина и съм сигурен, че те ще гласуват в референдума много активно, каза Слави Трифонов, след като подаде документите.

Снимка: БТА

По думите му въпросът за електронното гласуване, който отпадна от запитването, е от огромно значение. Този въпрос ще присъства обаче в следващ референдум или ще бъде решен по някакъв друг начин. Българите ще могат да изразяват свободно волята си, а не подчинени на една политическа класа, която се самовъзпроизвежда вече 25 години, каза Трифонов.

Представители на инициативния комитет ще бъдат в избирателните комисии за да напомнят на всеки един, който гласува за президент, че може да участва и в референдума, каза телевизионният водещ.
Запитан дали ще подкрепи някой от кандидатите за президент, който застава зад въпросите в референдума, Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепи нито една партия.

Снимка: БТА

Вчера при своята регистрация от АБВ и коалицията "Калфин - президент" обявиха, че също ще агитират за бъдещото допитване до народа и подкрепят и трите въпроса на референдума. Със сигурност и останалите партии ще имат становище за референдума и ще агитират "за" или "против".

 
 

 

 

 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • nkavrakov
  Отговор
  1 16:26  23.09.16
  След като има подкрепа от АБВ и коалицията "Калфин - президент ,само става ясно че и той се храни от червените пари на комунистите. Между другото винаги в неговото извратено шоу единствените с които не се гаври и не смее да обижда са политиците на БСП ,и всички комунисти.

  Коментиран от #2, #4

 • Наско
  Отговор
  2 16:51  23.09.16

  До коментар #1 от "nkavrakov":

  А не мислиш, че може да обратното. Просто партиите си правят реклама. И не виждам нищо лошо в референдума. Трифонов не е идеален и не ми е въобще любимец, но останалите да не по-добри. Виж ГЕРБ, Реформаторите и другите каква утайка са се събрали. Това по-доброто ли е.
 • ПРАБАБА73
  Отговор
  3 20:52  09.10.16
  Слави си печели достатъчно и то честен и почтен труд.И защо да не прави референдум.Особено за субсидиите на партиите.та те ги харчат за съвсем техни си неща--например бронирани джипове,които да ги пазят от народната любов.и всичко това е от гърба на бедния народ.
 • Ник
  Отговор
  4 22:46  23.10.16

  До коментар #1 от "nkavrakov":

  Иска ми се да знам как приемаш Борисов, Цачева, Цветанов. Те според теб имат ли нещо общо с Червените или не? Смяташ ли че са нещо различно от посочените по- горе? Да ли Борисов и компания не играе в кражбата с хора от БСП и ДПС? - И накрая, ако си достатъчно голям на възраст би трябвало да помниш начина на управление преди 89год. - В тази връзка каква е разликата в управлението при Тодор Живков и Борисов. Кой и как спуска задачите ( по старо му директивите). Да ли тоталитарния стереотип в ГЕРБ не е същия както в БКП?

Напиши коментар:


Публикувай