2 467 8

Каракачанов с писмо до македонския президент

Повод за писмото стана поруганата плоча на Каймакчалан

Снимка БТА
Снимка БТА
Милена Трачева

Отворено писмо до президента на Република Македония Георге Иванов изпраща съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Ето текста му:

„Г-н президент,

Вие многократно сте заявявали, че сте признателен на българската държава за помощта, която Ви е оказвала. Република България бе първата, която призна независимостта на Република Македония преди 25 години.

Същевременно обаче в Република Македония се толерират всевъзможни антибългарски прояви, което не е случайно. Остава впечатление, че това е част от македонската политика за насаждане на омраза към българския народ. И не само към българите, които живеят в България, а и тези, които живеят в Република Македония.

Последният подобен акт е на т.нар. „журналист“ Миленко Неделковски. Той съвсем публично и гордо обявява, че е разрушил паметната плоча на Каймакчалан. Стига дотам, че документира вандалския си акт и се хвали с „геройството“ си. Само че този господин разрушава паметника на над 3 хиляди български войника, много от които са родени в Македония.

Надявам се, г-н президент, Вие да сте инициатор въпросното лице Миленко Неделковски да бъде наказан според закона. Този човек, освен че е извършил престъпление, разрушавайки паметник, е извършил и престъпление към християнството — поругавайки паметник на загинали хора — нещо, което дори комунистическите атеистични власти не си позволяваха.

Заявявам, че ако не предприемете действия към този престъпник, не само ръководената от мен партия „ВМРО — Българско национално движение“, но нито една партия в българския парламент няма да подкрепи македонската държава за ЕС и НАТО. Въпреки хубавите приказки, които говорите пред Европа и Брюксел, този път няма да бъде простено, ако това жалко дело не бъде наказано.

Подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани.
Напомням Ви, г-н Иванов, че паметникът почита паметта на тези герои, които се биха със сърби, англичани и французи не за друго, а за да запазят Македония от второто сръбско робство.

Докато подобни изроди са на свобода и вилнеят с чукове, рушейки паметници, вместо да са в затвора и да чукат камъни, Македония няма как да докаже, че отстоява европейските и човешки ценности.“Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Различен
  Отговор
  1 17:31  23.09.16
  Браво на Каракачанов!
 • Картър
  Отговор
  2 17:51  23.09.16
  Каракачанов да пише и до руския президент, защото Миленко е рубладжия и оттам му идват и парите и заповедите.

  Коментиран от #6

 • Грешка
  Отговор
  3 18:09  23.09.16
  Няма такъв народ и държава Македония! За безобразията днес с българката история и държава са виновни мъженствените ни псевдо политици. Грешка е че ги признахме за народ и държава. Грешка е че и днес поддържаме следния курс. До като се огъване безгръбначно като червеи с нас ще се гаврят. Грешка е да им даваме всякакви помощи, гражданство и образование. Следва да реагираме остро и твърдо в отстояването на правото си за връщане на географският район Македония в границите на България от където е отнета. Красимире, щом в Охридско сме давали най-милото живота си, така днес гальовно като пухльо, България не се защитава. Иска се мъже но мъже от онова време. Охрид е наша Българска територия, кажи го ясно и позицията да е безвъзвратна с всички необходими действия произтичащи за връщането и в тя наше владение!
 • Бъркаш бе Красе
  Отговор
  4 19:03  23.09.16
  В официалният списък на ООН няма такава държава Македония. Няма такава покръстена държава и в архивите на Ваткана. Християни ги прави Хан Крум от Второ Българско царство Велики Преслав. В историята и енциклопедиите няма македонска Кирилица а има Хан Симеон от Първото Българско Царство които приема кирилицата и прави България с език и писменост още в 9ти век. Няма "маке "писменост няма такъв народ! Няма такава държава! Има БИВША Югославска република и така трябва да ги наричате! Иначе Политиците играете за противника и ще ви съди народа и историята на равно! Да живе Велика България!

 • колю
  Отговор
  5 19:11  23.09.16
  Пари пращахме като приятелска държава на скоро. Пожарникари и медици да рискуват здраве и живот. Живота са си давали и предците ни. Паметника пак ще се построи ,но това няма да се забрави . При следваща ситуация първо си поговорете с президента им , отново и без писма. Що ,Бойко не го привика на една срещичка по комшийски? Да му каже какво ще стане когато дойдат масово онези с джамиите от северозапад, запад и от югоизток. Ще приберем само роднините си .
 • Де юре
  Отговор
  6 08:16  24.09.16

  До коментар #2 от "Картър":

  Да се скараш на бялата мечка от зоопарка-симпатизира на Путин!
 • Чини ми се
  Отговор
  7 16:02  24.09.16
  А бе Краси, твоята партия като съществува и работи за делото народно, ФАЙДА има ли? Вие ГАЛИБА имате интерес да я има тази раздяла по между ни та белким и ВМРО то да го има? Та апропо за къв ... съ дуиш като пуек и ризката ти от ден на ден все по-тясна ти става КАТ файда и диря позитивна от вази няма? Кажи ве Краси. Ний защо плащаме данъци и въ храним ве Краси? Стресни Краси и работи както нашите дето там кости са положили , щото мирише вече на лошо Краси!
 • Ако хоро не можеш да водиш, кърпата не в
  Отговор
  8 16:13  24.09.16
  Ако не знаеш мома как са либи, пусния на друг да я либи!

Напиши коментар:


Публикувай