644 4

Джефри ван Орден: Борисов е силен политик

По думите на британеца дясното в България се укрепва и според него новите консерватори в България ще се обединят

Джефри ван Орден: Борисов е силен политик
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

Имате министър-председател, който справедливо е много популярен, той се трудни много за България. С една дума бих определил Бойко Борисов като силен. Това обяви по bTV британският политик Джефри ван Орден.

Ван Орден е докладчик за напредъка на България за членство в Европейския съюз и един от най-ревностните поддръжници на удължаването работата на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

В момента той е евродепутат от групата на консерваторите. Ван Орден е в България за форума “Мир и енергетика” по покана на евродепутата Николай Бареков. Днес той има среща с премиера Бойко Борисов.

По думите на британеца дясното в България се укрепва и според него новите консерватори в България ще се обединят. Той смята, че през последните години се наблюдава положителна промяна в страната ни, но темповете на промените са разочароващи.

Той съветва държавата ни да се борим за различни енергийни източници, за да не сме зависими само от един източни.

Според Ван Орден мигрантската криза в Европа е предизвикана от факта, че германският канцлер Ангела Меркел щедро ги покани на Континента. „Това беше катастрофална грешка и много държави трябва да плащат за тази грешка”, обяви британецът.

Ван Орден призна, че е бил разколебан относно брекзите и  се е надявал Великобритания да остане в ЕС въпреки многото недостатъци на съюза. Според него българите няма да пострадат от брекзита .

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • В какъ смисъл
  Отговор
  1 15:44  24.09.16
  Да дърпа европейската затънала каруца, на където вие му покажете? Тогава, и вола и той е силен защото и той върши същото.
 • Трол
  Отговор
  2 17:19  24.09.16
  Играли са на канадска?
 • наблюдател
  Отговор
  3 22:26  24.09.16
  Не казвате истината. Джефри ван Орден каза че Борисов е силен, но подкрепя Бареков и неговия Консервативен политически проект и затова е дошъл в България. А не да си говори с Борисов!
 • Непознат
  Отговор
  4 23:31  24.09.16
  Със брекзит без брегзит ние сме си пострадали още от преди 1300год,бедни сме като червей,и така ще си останем до края на света,няма оправяне за съжаление,единствения изход е ТЕРМИНАЛ 2.

Напиши коментар:


Публикувай