1 390 1

24 септември: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анжелина Димитрова

Жителите на хасковското село Горно Брястово, намиращо се в подножието на родопския връх "Аида" и много гости присъстваха на възстановката на ритуал по преработка на гроздето за вино по технологията на древните Траки в така наречените "Шарапани" - каменни съдове, в които млади девойки с крака са мачкали гроздето докато потече сокът му.

Занаятчии показаха уменията си на български Фестивал на сливата 2016.

За втора поредна година в Бургас се провежда есенното издание на „Флора”. Посетителите имат възможността да се срещнат с производителите и вносителите на цветя и сходни продукти, да се запознаят с тенденциите в озеленяването и актуалните грижи за цветята през есенно-зимния сезон.

По повод спортния празник на Исперих, край града се проведоха за шестнадесети път конни надбягвания – кушии. Участваха близо 50 коня - английска порода от цялата страна в 5 различни дистанции от 1200 до 3200 метра.

Кестеново дърво, намиращо се в централната част на град Исперих цъфна за втори път през тази година, като не са известни причините за природната аномалия.

Германската хеви метъл група "Rage" стъпи на сцената на Ловеч Рок Фест 2016.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • destilator
    Отговор
    1 17:19  24.09.16
    Най-после положителна информация , какво става в тази страна /не държава/ ! Продължавайте и не ни занимавайте постоянно с източни новини,противни са ми от 50 години.

Напиши коментар:


Публикувай