11 054 7

Роми откриха нова мода в събиране на отпадъци

Анжелина Димитрова

За нова мода в събирането на отпадъци от бургаските роми, съобщиха от burgasinfo.com.

Откакто боклуците се събират разделно, все по-голям интерес има към хартията и пластмасовите шишета. Съвестни граждани разделят още вкъщи различните отпадъци и ги слагат в различните по цвят контейнери. Малко след тях се появяват роми с колички и вместо да бъркат в старите казани, се насочват право към новите.

Там в торбички са сортирани вестници, рекламни брошури, накъсани на дребно кашони, книги и всякакви хартиени изделия. Мургавите труженици грабват готовата плячка и я товарят на количките. Единственото неудобство са малките отвори на контейнерите, затова те дебнат да намерят препълнени. Някои са се изхитрили и пускат вътре децата си, за да овършеят цялата площ.

Особено внимание се обръща и на специализираните за пластмасови отпадъци казани. Откакто в пунктовете се изкупува пластмаса, ромите товарят огромни бали с тях, като си ги взимат направо от боклука.

Понякога обикалят и около училищата, където ученици хвърлят шишетата си, или в кварталните паркове, където кошчетата са препълнани с „плячка”. Така хем Бургас става по-чист, хем ромите са доволни.

Да му мисли само фирмата, която извозва разделните отпадъци, защото често заварва контейнерите празни. От подобна дейност не се печерят много пари, но който ромски клан се е захванал с нея, винаги изкарва пари за хляб и ракия, твърдят вещи в бранша.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Амарги
  Отговор
  1 07:24  26.09.16
  В София вече година ромите се "префасонираха" по този начин, вадят цялата карания на земята, като по този начин разпрсквът хубаво бактериите, все пак хората които не живеят в гета трябва да се заразят
 • един друг
  Отговор
  2 08:45  26.09.16
  Това явление го има от години (поне 3-4, може и повече). Сега ли го забелязахте и отразихте...
 • mihala
  Отговор
  3 11:36  26.09.16
  Трябва да вземат пример от своите събратя в чужбина,където вървят не с каруци,а с минибуси и отварят отдолу контейнерите и готово,плячката е натоварена.
 • Патето Яки
  Отговор
  4 12:03  26.09.16
  Красивата Анджелина е избрала грешната снимка. Вижда се от снимката че не се извозва боклука и варелите са препълнени. Няма лошо циганите да събират пластмаса вместо да крадат. Защо трябва да даваме безплатно пластмаса на фирми монополисти а не на безработни.
 • Gost
  Отговор
  5 12:59  26.09.16
  Njma spàsenie ot tezi 4ovekopodobni ako ne se vzemat kruti merki BOG na ni e na pomoscht
 • Gost
  Отговор
  6 13:05  26.09.16
  Njma spàsenie ot tezi 4ovekopodobni ako ne se vzemat kruti merki BOG na ni e na pomoscht

  Коментиран от #7

 • Бидона
  Отговор
  7 06:14  27.09.16

  До коментар #6 от "Gost":

  Пиши на БЪЛГАРСКИ бе!

Напиши коментар:


Публикувай