877 2

ДПС поиска предсрочни избори в първата половина на 2017 г.

Снимка: ДПС
Снимка: ДПС
Анжелина Димитрова

ГЕРБ толерира политическото, етническото, социалното, дори верското противопоставяне, криейки се зад пердето на псевдо патриотите - националисти. ДПС дава тази оценка и настоява за определянето на кратък политически хоризонт, в който след президентските избори да се стартира процес на стабилизация и нормализация на властта в държавата. Това може да стане само чрез провеждането на предсрочни парламентарни избори още в първата половина на 2017 г., след които да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство. Само така България достойно ще лидира в Европа и ще изпълни пълноценно ролята си на председателстващ Съвета на Европа през 2018 г. С тези думи се обърна към участниците в Есенната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС и с подкрепата на фондация "Фридрих Науман" председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Да дадем посоката на развитие на България, на ЕС и на Европа, така ние разбираме своята мисия. Доктрината на ДПС, зададена от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган е Заедността - политиката на обединение на различията, на респект и необходимост от различията. Само онзи, който няма визия за развитие може да иска да управлява чрез активирането на архетипови страхове. Така не се прави политика - с разделение и противопоставяне, каза още той.

Нашата мисия е да не допускаме подобни елементи да обезлюдяват държавата. Да бъдем себе си, да вървим по нашия път и нищо да не ни отклонява от него. И вие, младежката организация на ДПС сте авангарда на осъществяването на тази мисия на Движението за права и свободи, подчерта Карадайъ.

Във Велико Търново над 50 участници от младежките структури на ДПС от цялата страна слушаха лекции и се обучаваха по теми, свързани с демокрацията, политическото и гражданското участие в демократичните процеси.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 21:05  25.09.16
  Що спа ДПС-то до сега,а не предложи в референдума на Слави да бъде включена точка дали иска народа предсрочни избори?Сега до си правят техни,вътрешни.
 • ХайХой
  Отговор
  2 22:34  25.09.16
  И аз искам свински пържоли!

Напиши коментар:


Публикувай