1 062 8

Плевнелиев е най-тежкият политически провал на ГЕРБ

Калина Петрова

Настоящият президент на България Росен Плевнелиев е един от най-тежките политически провали на ГЕРБ. Това заяви в ефира на „Канал 3“ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той бе категоричен, че Плевнелиев е първият посочен държавен глава, който не се е справил с  функцията си на обединител на нацията и е пример за неуспешна и дори вредна за държавата ни външнополитическа дейност.

„Този президентски мандат на Росен Плевнелиев е най-тежкият провал на ГЕРБ в политиката. И този нихилизъм на премиера Борисов към институцията да обявиш държавния си глава за второразрядна институция, не е добър знак. Усещането за самодостатъчност на премиера не е откритие, но да заяви, че позицията на президент е второразрядна иснтитуция е не просто политически неиздържана, а грозновато“.

„Отделно, Росен Плевнелиев с действията си показа независимостта си точно от нас, българите. С редица свои изяви той например, постави под въпрос нашите взаимоотношения със съседните ни държави. Той например постави в много деликатно положение президента на Румъния с едни брътвежи как тук ще правим обща флотилия под ръководството на Турция. И тогава пък един „патриот“ каза, че е готов да се юрне под командването на Турция и да се бори с незнайно кого. Но казвам тези неща, за да е съвършено ясно, че България има своите национални интереси. И когато например премиерът Борисов излиза и казва: „Съединените щати ни натиснаха да спрем „Белене“, строежа на централата“. Тук възниква въпросът: ами защо го спре, бе колега?“.

Петков коментира и тезите, че САЩ са имали желание Плевнелиев да изкара още един мандат на поста си като държавен глава. „Моето скромно мнение е, че по-скоро не са имали такова желание. Вижте, в мисията на САЩ в България работят много интелигентни хора, и те не може да не си дават сметка, че с всяка своя изява президентът Плевнелиев ерозираше общественото доверие и уважението към САЩ. С този непремерен слугинаж, с тази неспособност да се артикулират обикновени тези по приемлив начин, това доверие няма как да не ерозира. И това определение, между другото, важи и за някои от министрите в този кабинет! И не бива да считаме, че САЩ имат такова отношение към България. Те имат такова отношение, каквото ние допускаме и желаем! Няма как определени фигури да желаят да са безгръбначни слуги и някой да ги възприема като сериозен политически фактор. Случаят с Плевнелиев е точно такъв“!

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 12:53  26.09.16
  Всички вие сте провал на ДС. Методите ви на управление независимо от цвета на управляващите и милиционерските ви назначения са причината за обезлюдяването на България. Американците отдавна са ви разбрали какви хора сте и ви използват за да довършат България която е сред враговете им от една уж приключила война. Предателите рано или късно си получават заслуженото.
 • стратокастър
  Отговор
  2 13:18  26.09.16
  Първанов -Гоце е най тежкия провал на България но и него то преживяхме!
 • Де юре
  Отговор
  3 13:53  26.09.16
  Ама той си е от вашата черга!
 • onq s konq
  Отговор
  4 14:24  26.09.16
  Аре оплюйте и АБВ,че да няма за кого да гласувам!

 • Ами да
  Отговор
  5 14:40  26.09.16
  Р. Плевнелиев е най-големият и болезнен трън в мазолестият, вмирисан крак на дъртата стогодишна баба - БКП, чийто ярък представител е "Пикаещият във фонтани", комунистически мръсник! Затова са и тези мръсни храчки по него, защото само той не играе по тяхната рубладжийско-предателска свирка!
 • ПИЧ
  Отговор
  6 15:17  26.09.16
  Плевнелиев е най-тежкият политически провал на ГЕРБ! Което е истина - не е лъжа!
 • Патриот
  Отговор
  7 21:38  26.09.16
  Настоящият президен уличи мръсниците по кратунката .А посочи и кой е убиецът на световната демокрация .Каза в прав текст кой е агресорът в Крим, Украйна ,грузия и др. Кой постоянно мъти водата.

  Коментиран от #8

 • Де юре
  Отговор
  8 09:11  27.09.16

  До коментар #7 от "Патриот":

Напиши коментар:


Публикувай