1 289 0

Тотото премести най-популярните си игри в bTV

Преглед на печата

Тотото премести най-популярните си игри в bTV
Стефанаки Йоанис

24 часа

100 000 лв. на ден правят каналджиите на бежанци

Поне 100 000 евро на ден е оборотът на каналджиите, които прекарват бежанци през България и Сърбия. Това показват изчисления на Института по балканистика на БАН, представени на кръгла маса за бежанците. Тя бе организирана от БОРКОР. Този оборот е изчислен при прекарването на 100 нелегални срещу 1000 евро средна тарифа на човек за преминаване през една държава, обясни д-р Бисер Банчев от института.

Труд

БДЖ закъснява в цялата България

По всички линии на българската железница пътническите влакове се движат със закъснения, сигнализираха читатели на „Труд“. Проверка на наш екип установи, че проблемът е най-малко от десетина дни, а треновете вървят със забавяне от 15-20 до 70 минути.

Основна причина е липсата на локомотиви. Годните машини, с които в момента разполага БДЖ, са по-малко от броя на всекидневните курсове, извършвани в страната, обясниха пред „Труд“ служители на железницата. Влаковете, заминаващи от начални гари – София, Пловдив, Варна и др., са принудени да чакат да пристигне композиция, от която да се разкачи работеща машина, да бъде закачена на съответния влак и той да може да отпътува с клиентите на БДЖ.

Стандарт

Манчестър, Цюрих и Лион на опашка за летище София

Летищата на Манчестър, Цюрих и Лион са сред кандидат-участниците в процедурата за отдаване на концесия на летище София, научи "Стандарт". Над 15 са регистрираните досега кандидати, повечето от които ще подадат инвестиционни предложения до изтичането на крайния срок - 17 ч. на 18 ноември, петък. Публичното отваряне на офертите ще се състои три дни по-късно, в 11 ч. на 21 ноември.

Освен летищата на Манчестър и Лион сериозен интерес към процедурата са проявили още по един английски и френски летищни оператори.

 Монитор

Ивет Лалова представя своя линия дрехи

Най-бързата българка Ивет Лалова ще представи лично ексклузивна и лимитирана серия дрехи. Събитието ще се състои на 30 септември от 18:00 ч. в магазин Brave Moustache на улица "Хан Крум" 4 в София.

С колекцията Ивет иска да вдъхнови хората да преследват мечтите си.

Серията е колаборация с графичния артист Дидо Пешев, познат повече с артистичния си проект Brave Moustache. Той разработва специалния дизайн с диамантено сърце по идея на Ивет.

"Диамант (от древногръцки) означава непобедим, неразрушим. В същото време сърцето е символ на любовта, за това е и диамантено сърце. Защото любовта към това, което обичаш те прави неразрушим" - обяснява идеята си Ивет.

Сега

40% от българите се жалват от висока сметка за мобилния си телефон

Около 40% от постъпилите над 20 000 жалби и сигнали в Комисията за защита на потребителите (КЗП) през миналата година са свързани с работата на телекомите. На практика приблизително по около 30 души на ден се оплакват от стоките или услугите, които те предлагат. Най-често става въпрос за дефектни устройства, непоискани платени съобщения и съмнения за надписани сметки. "Модата" за подвеждащата информация при сключването на договори явно също не е отминала, защото оплакванията пред КЗП продължават да валят.

Капитал

Тотото премести най-популярните си игри в bTV

По-голямата част от тиражите на Българския спортен тотализатор (БСТ) от неделя, 2 октомври, вече ще се теглят в bTV, като в БНТ остават само две от игрите. Новината е била публикувана в сайта на телевизията в почивния 22 септември и така за промяната се чу едва в понеделник. Самият БСТ и министерството на спорта, което е негов принципал, не са публикували официална информация, но потвърдиха промяната.

Така тегленията на печелившите числа вече ще се излъчват на живо пет пъти седмично в частната телевизия, като най-популярните игри на тото 2 – "6 от 49" и "5 от 35", ще продължат да се излъчват както досега в четвъртък и неделя, а в останалите дни има "Втори тото шанс", "Тото Джокер" и новата игра "Тото 2 – Рожден ден". В БНТ остават само "6 от 42" и "Тото 2 – Зодиак".

Дума

60% от таксиджиите в София заплашени от фалит

60 на сто от таксиметровите водачи в столицата са заплашени от фалит, ако бъде прието окончателно патентният данък да бъде с годишна ставка 850 лева. Това обяви пред в. „ Дума” Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи. Според него има реална опасност София да остане временно без таксита, защото превозвачите в момента работят на цени под себестойността на услугата, а ако бъде приета ставката от 850 лв. на патентния данък, ще са принудени да се откажат от работата си. В София има 6300 жълти коли.

В 40 на сто от столичните таксита работят по двама водачи на смени и те ще могат да събират сумата за данъка. За останалите 60 на сто от колите обаче има само по един шофьор, за когото ще бъде невъзможно да успява да плаща налога.

България


Напиши коментар:


Публикувай