682 3

Няма да направя повече грешката да съм зависим

Няма да купувам гласове и ще разчитам на всички български граждани, каза кандидат-президентът

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Анжелина Димитрова

От три години ми задават въпроса "Кой"? Докато бях премиер, бях зависим от парламентарното мнозинство. Политическите лидери бяха в основата на "Кой" тогава.

Точно това е един от мотивите ми сега да се кандидатирам като независим, за да избегна тази грешка. Вече веднъж направих грешка, човек трябва да се учи от грешките. Това заяви по bTV кандидатът за президент Пламен Орешарски.

На въпроса защо се е кандидатирал за президент той отвърна, че през целия си живот е работил в изпълнителната власт:

„Там човек е в някаква структура, макар че съм бил на най-високите етажи, и министър, и премиер. Имаме парламентарни мнозинства и много фактори, с които трябва да се съобразяваме. Винаги съм се отнасял с респект към президентската институция, въпреки че на пръв поглед тя няма никакви правомощия и като че ли изглежда формална, но всъщност има огромна роля в нашето общество. Може да има огромна роля, стига човек да бъде действително независим и да може да обединява, а не да разделя”.

Орешарски каза, че ще разчита на всички български граждани и не възнамерява да купува гласове.

„Можем да направим много евтина кампания, ще се отчета за всичко. Кампаниите могат да бъдат много евтини. Помолих всички симпатизанти, които имат бизнес, зависим от властите, да не се афишират”, допълни той.

Повечето от тези, които го подкрепят, са млади хора от корпоративния сектор, които имат успешен бизнес на средни и малко над средни позиции, поясни Орешарски.

По думите му, той ги е предупредил ги е, за да ги предпази, защото страхът, който е успял да елиминира по време на краткия си мандат заедно с министрите си, се е върнал.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • стратокастър
  Отговор
  1 11:03  27.09.16
  Ако се спре финансирането на партии и разни други формирования за получен глас най вероятно няма да виждаме разни такива разпасани гащници като тоя като Митьо Пищова , Жорж Ганчев .....!
 • Фронто
  Отговор
  2 14:29  27.09.16
  Стратокастър, Американците казват ,търсете парите;французите,търсете жените;при нас е:търси ВРЪЗКИ!
 • Бре
  Отговор
  3 15:09  27.09.16
  Лелеееееееееее. Ти пак ли бре ? Ние ти верваме ,ама ходи си чадо в къщи ,гътни едно хапче , кети мине. Ний неможем да забравим оня с 800 дни още . Споко чадо

Напиши коментар:


Публикувай