776 4

Румен Петков ще сезира Бъчварова за полицейски тормоз

Полицейски служители обикаляли село Тракиец и влизали в къщите на хората

Румен Петков ще сезира Бъчварова за полицейски тормоз
Анжелина Димитрова

Зам.-председателя на АБВ Румен Петков ще сезира вътрешният министър Румяна Бъчварова за полицейски тормоз в хасковското село Тракиец. Това заяви Петков по време на среща с жителите на селото. В Тракиец на 2 ноември т.г. ще се проведат частични избори за кмет. Основни конкуренти са кандидата на АБВ Красимир Бойчев и на ГЕРБ Жечка Колева.

По време на срещата в селото местните жители се оплакаха на Румен Петков, че от една седмица полицейски служители обикалят Тракиец и влизат в къщите на хората. Те се интересували защо собствениците са регистрирани в селото с настоящ адрес и за кого ще гласуват.

„Това е тормоз над хората. Търсят ни полицаи на работните ни места. Влизат в къщите ни без никакви заповеди и ни разпитват. Питат за кой кандидат ще гласуваме.“, оплака се Тодор Точев от с. Тракиец.

Съселянинът му Делчо Запрянов разказа как две патрулки по цял ден обикалят улиците на селото и притесняват хората, намеквайки им директно да гласуват за Жечка от ГЕРБ иначе „селото няма да види пари от общинската администрация, която е подчинена на управниците от ПП ГЕРБ“.

След като изслуша хората, Румен Петков обеща да отправи официален сигнал до вътрешния министър Румяна Бъчварова. Заместник-председателят на АБВ каза още, че ще настоява да получи отговор от МВР шефа по чия заповед и на какво основание е това засилено полицейско присъствие в с. Тракиец. Освен това Румен Петков ще иска и информация от Бъчварова за изразходваните от полицията средства за акцията в селото, както и какви са резултатите от нея.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гражданин
  Отговор
  1 11:13  27.09.16
  Н еслучайно толкова време се бавят тъй силно рекламираните реформи в министерството съсЗИДЗМВР за да могат да ползват полицаите за предизборно.
 • жщг
  Отговор
  2 11:48  27.09.16
  Е то работата с регистрациите е стара работа ! АБВ са действали доста грубо и са регистрирали голям брой избиратели в последния момент и са ги разбрали !Какво има да се жалват като всичко е ясно ?
 • кроко
  Отговор
  3 13:40  27.09.16
  Не че по времето на Румен Петков не са се случвали такива работи, ама сега като не им отърва и е лошо. Затова няма да има никъде реформи - на никоя от групировките в парламента не им е изгодно.
 • 4 00:16  28.09.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай