580 1

250 таксита протестираха в Добрич

Исканията на протестиращите са намаляване на годишния данък върху таксиметровия превоз от 590 на 300 лева

Снимка: dobrichonline.com
Снимка: dobrichonline.com
Анжелина Димитрова

250 таксита протестираха в Добрич срещу високия им данък, съобщиха от dobrichonline.com.

Исканията на протестиращите са намаляване на годишния данък върху таксиметровия превоз от 590 на 300 лева, целево използване на събрания налог за ремонт на пътищата в града и възможност той да се заплаща на вноски през годината.

С мирно шествие таксиметровите шофьори от Добрич изразиха несъгласието си с решението на общинския съвет годишният данък върху таксиметров превоз на пътници в Добрич да бъде 590 лева. Те подкрепят предложението на кмета Йордан Йорданов налогът да бъде намален на 300 лева. Толкова е минималният предвид по закон размер на този нов данък. Именно по 300 лева ще бъде данъкът в Пловдив, Стара Загора, Перник, Търговище и други големи градове в страната решиха местните им парламенти.

590 лева на година е много за град като Добрич, категорични бяха протестиращите. Те имат още 2 искания - възможност данъкът да се заплаща на вноски през годината и минимум 50% от събраните от този налог средства да се използват целево за ремонт на пътищата в града.

Около 250 от общо 370 таксиметрови коли в Добрич се включиха в днешния протест. Колоната от жълти коли тръгна от бензиностанция "Шел" и премина по бул. Добричка епопея, ул. Хан Аспарух, ул. Сан Стефано, бул. 3 март, ул. Отец Паисий, бул. Добруджа.

Ако исканията на таксиметровите шофьори не бъдат изпълнени, следващият им протест ще бъде пред общината.

Добрич / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 10:42  29.09.16
    В деня в който разлика в данъка от няма и 1лев/ден почне да ти пречи е време или да смениш бизнеса, или да се обесиш понеже си уникално некадърен

Напиши коментар:


Публикувай