4 467 2

4 часа гониха терористи на летище Пловдив

Снимка: Марица.бг
Снимка: Марица.бг
Анжелина Димитрова

Екшънът с тримата терористи на летище „Пловдив” завърши без жертви сред цивилното население. Акцията бе част от серията тренировки на Министерствата на вътрешните работи, военните, транспорта и здравеопазването, пише "Марица".

Първоначално бе обявено, че 5 от мирните граждани ще загинат по сценарий. След това се оказа, че той е променен и така само 13 души се отърваха с наранявания. До края на екшъна бяха ранени боец от Специализирания отряд за борба с тероризма и полицаи от летището.

Не бе взривена и колата на терористите.

Атаката на аеропорта започна с приближаването на тъмнозелен стар мерцедес. От него слязоха трима нахакани терористи с обемист ръчен багаж. Първият от тях се паникьоса и извади пистолет.

Едно от летищните ченгета го уби с един изстрел. Другите двама хукнаха, като преди това взривиха една от раниците, които носеха. В нея бе бомбата.

„От детонацията са ранени пътници, а и цялото летище е обгазено”, обясни по-късно главен комисар Георги Костов.

Три часа и половина след началото на атаката стана ясно, че оцелелите терористи са се скрили в изоставеното поделение на километър от терминала.

На четвъртия час пристигнаха десетина бойци от Специализирания отряд за борба с тероризма и от сградата започнаха да ехтят изстрели.

„Атакуваме от две страни – от едната с бронирана кола „Котка”, а от другата влиза група командоси”, обясни страши комисар Кирил Димов. Огън по терористите откри картечницата на бронираната кола.

След това в сградата нахлуха двама по двама и командосите от СОБТ. Убиха терористите с комбинирана стрелба от автоматично оръжие и гранати. Един от командосите бе ранен.

Според министър Румяна Бъчварова, тренировката е била „голям успех” за всички служби участвали в нея.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 03:58  28.09.16
  След подобни тренировки търсенето и откриването на покемони е със много по-голям шанс за успех
 • коки
  Отговор
  2 16:45  28.09.16
  смяааааах:)))))))

Напиши коментар:


Публикувай